Efectul spiritualității asupra sănătății și vindecării.

Nu există o singură definiție pentru spiritualitate și nici o modalitate unică de a o practica. Unii experți o descriu ca pe o credință în ceva mai mare decât tine. Dar spiritualitatea înseamnă lucruri diferite pentru diferiți oameni și chiar și acele semnificații se pot schimba în timp.

Indiferent de modul în care îl definiți sau îl practicați – dacă, să zicem, meditație, rugăciune sau yoga – beneficiile spiritualității pot include îmbunătățiri majore ale sănătății. Studiile sugerează că spiritualitatea și rugăciunea sunt benefice pentru sănătatea mentală și fizică și pot chiar adăuga ani vieții tale. Aflați mai multe despre beneficiile bunăstării spirituale.

Reduceți stresul

Stresul poate proveni din multe lucruri, inclusiv probleme de relație, pierderea locului de muncă și presiunile muncii și ale vieții de zi cu zi. Stresul este normal, dar stresul în exces poate fi debilitant. Practicarea spiritualității este o  modalitate productivă de a reduce nivelul de stres  și de a vă concentra energia pe ceva pozitiv.

Studiile sugerează că reducerea stresului bazată pe mindfulness, o formă de meditație, a arătat rezultate pozitive pentru reducerea stresului atât în ​​rândul persoanelor bolnave, cât și în rândul persoanelor sănătoase. Te simți puțin copleșit? Găsiți un loc liniștit și reflectați câteva clipe. Renunțarea la controlul asupra a ceea ce vă împovărează poate fi suficient pentru a vă calma mintea.

Reduceți depresia

Depresia, o tulburare de dispoziție care provoacă sentimente persistente de tristețe, vinovăție și deznădejde, poate interfera cu viața de zi cu zi. Depresia este adesea tratată cu medicamente și terapie prin vorbire. Dar unele studii sugerează că spiritualitatea – și anume meditația, rugăciunea și yoga – poate, de asemenea, să-și atenueze efectele.

Meditația poate fi practicată în mai multe moduri, dar dovezile sugerează că meditația mindfulness , un tip de meditație care se concentrează pe conștientizarea momentului prezent, este eficientă. Yoga, o serie de mișcări și exerciții de respirație care promovează calmul și flexibilitatea, poate reduce, de asemenea,  simptomele depresiei .

Trăiește mai mult

Unele studii sugerează că persoanele care merg la servicii religioase sau participă la activități religioase au o rată de mortalitate mai mică decât cei care nu o fac. Un studiu din 2016 efectuat pe 74.534 de femei participante, a constatat că cei care au participat la slujbe cel puțin o dată pe săptămână au avut un risc cu 33% mai mic de deces în timpul studiului și riscuri mai mici de deces cardiovascular și cauzat de cancer, în special.

Tensiune arterială scăzută

Unele studii sugerează că oamenii care sunt mai religioși sau spirituali au adesea tensiune arterială mai scăzută decât cei care nu sunt. Hipertensiunea arterială  și stresul sunt legate. Când ești stresat, un val de hormoni crește ritmul cardiac și îngustează vasele de sânge, crescând astfel tensiunea arterială. Reducerea nivelului de stres prin practica spirituală poate, la rândul său, să scadă tensiunea arterială.

Aprofundarea conexiunilor sociale

Relațiile și conexiunile sociale sunt mai importante pentru sănătatea noastră decât am putea crede. A avea mai puține conexiuni sociale poate fi chiar legată de un risc mai mare de afecțiuni precum cancerul și bolile cardiovasculare, dar spiritualitatea ar putea fi soluția.