Combinații de fructe care pot face mai mult rău decât bine.

Fructele sunt bogate în nutrienți, dar și bogate în zahăr și fibre. Prin urmare, ar trebui să evitați anumite combinații de fructe, deoarece pot fi cu adevărat periculoase.

Nu îți place pur și simplu salata de fructe făcută cu fructe proaspete de sezon? Cei mai mulți dintre noi facem! Trecerea la o salată de fructe este o idee grozavă de a include nutrienți pentru organism. Dar ascultă-ne cu atenție – unele combinații de fructe pot fi dăunătoare!

Indiferent cât de sănătoase sau gustoase sunt fructele pe care le alegi în timp ce le adaugi în salată sau le consumi împreună, unele fructe nu trebuie consumate împreună!

Combinațiile de fructe dăunătoare pot afecta sănătatea ta digestivă

Ar trebui să fim conștienți de faptul că combinarea câtorva fructe poate avea un impact dăunător asupra sistemului nostru digestiv și asupra sănătății noastre. Fructele sunt considerate a fi foarte hrănitoare și pline de vitamine și minerale. Cu toate acestea, fructele pot fi clasificate ca acide, cu conținut ridicat de apă, dulci și neutre. Majoritatea dintre noi au obiceiul de a toca toate fructele și legumele disponibile și de a le amesteca într-un castron pentru a ne bucura de cea mai sănătoasă masă. Cu toate acestea, deși este adevărat că fructele sunt foarte sănătoase, amestecarea diferitelor tipuri de fructe cu legume și alte fructe poate provoca probleme digestive și unele probleme cronice grave.

Iată câteva fructe pe care nu ar trebui să le amesteci:

1. Nu combina niciodată pepenii cu alte fructe

Se recomandă să evitați amestecarea pepenilor verzi, pepenii, pepenele galben și picăturile de miere cu alte fructe. „Pepenii ar trebui consumați numai cu pepeni, deoarece sunt digerați mai rapid decât alte fructe. Pepenii galbeni au un conținut ridicat de apă, așa că s-ar putea să nu se digere corect atunci când sunt combinați cu fructe.

2. Evitați amestecarea fructelor cu amidon cu fructe bogate în proteine

Unele fructe care sunt amidonoase în natură includ bananele verzi și pătlaginile. Este important să evitați amestecarea acestor fructe cu fructe bogate în proteine, cum ar fi guava, caise uscate, kiwi, avocado și mure. Combinarea celor două poate fi periculoasă, deoarece organismul are nevoie de o bază acidă pentru a digera proteinele și de o bază alcalină pentru a sparge amidonul.

3. Evita sa amesteci fructe acide cu fructe dulci

Fructele acide și subacide, cum ar fi grepfrutul, căpșunile, merele, rodiile și piersici, nu trebuie niciodată combinate cu fructe dulci precum bananele și stafidele. Acest lucru se datorează faptului că adesea duce la probleme digestive, greață, acidoză și dureri de cap.

4. Evitați să amestecați papaya și lămâia

Ați auzit de această combinație? Pentru câțiva dintre voi, poate fi delicios, iar pentru câțiva, poate fi ciudat. Dar este mai bine să evitați această combinație. Anemia sau dezechilibrul hemoglobinei sunt doar câteva consecințe ale amestecării acestora. Poate fi cu adevărat periculos pentru copii, așa că încercați să evitați aceste fructe împreună cât de mult puteți.

Evitați să consumați împreună fructe și legume

Nu este indicat să combinați fructele și legumele, deoarece conținutul ridicat de zahăr al fructelor poate împiedica procesul digestiv al legumelor. Deci, da, consumul de portocale și morcovi împreună poate să nu fie cel mai bun pentru burtica ta!

Deși fructele sunt o sursă excelentă de potasiu, vitamina C, acid folic și alți antioxidanți esențiali de care avem nevoie, combinațiile dintre fructele de mai sus trebuie evitate. Orice fructe, dacă sunt luate în exces, nu sunt, de asemenea, bune.