Cum lucrează subconstientul în viața noastră?

Cum Funcționează Subconștientul Tău

În fiecare moment în care ești treaz, cele cinci simțuri ale tale primesc un flux constant de informații. Aceste experiențe sunt stocate ca amintiri, așa cum un computer stochează date. Dar nu trebuie să ne amintim în mod activ majoritatea acestor informații. De fapt, probabil că uităm 95-99% din activitățile noastre zilnice.

Cu toate acestea, știm că aceste gânduri și imagini sunt încă în creierul tău, deoarece hipnoza poate aduce înapoi amintiri profunde.

Studiile din domeniul psihologiei asupra modului în care funcționează creierul indică faptul că experiențele pe care le avem modelează modul în care gândim și acționăm, în special experiențele din prima copilărie. Deși nu îți amintești majoritatea datelor din viața ta, datele inconștiente din capul tău influențează 90 până la 95% din comportamentul tău.

Subconștientul tău poate fi comparat cu pilotarea unui avion cu pilot automat. Derulează în mod constant programe pentru a controla modul în care mergem, stăm, respirăm, vorbim și așa mai departe. Nu trebuie să ne gândim la aceste lucruri, ele se întâmplă doar pentru că informațiile pentru a le face sunt stocate în creierul tău.

Subconștientul tău are ceea ce se numește un impuls homeostatic. Îți menține temperatura corpului la 98,6 grade Fahrenheit, la fel cum te menține să respiri în mod regulat și îți menține inima să bată într-un anumit ritm.

Prin sistemul tău nervos autonom, menține un echilibru între sutele de substanțe chimice din miliardele tale de celule, astfel încât întreaga ta mașină fizică să funcționeze în deplină armonie de cele mai multe ori.

Mintea ta subconștientă practică, de asemenea, homeostazia în domeniul tău mental, ținându-te să gândești și acționând într-o manieră consecventă cu ceea ce ai făcut și spus în trecut.

Mintea ta subconștientă te face să te simți inconfortabil din punct de vedere emoțional și fizic ori de câte ori încerci să faci ceva nou sau diferit sau să schimbi oricare dintre modelele tale de comportament stabilite. Sentimentul de frică și disconfort sunt semne psihologice că subconștientul tău a fost activat. Dar s-a lucrat pentru a stabili acele modele de comportament în fundal cu mult înainte de a observa vreodată astfel de sentimente.

Tendința de a se angaja față de aceste tipare este unul dintre motivele pentru care obiceiurile pot fi atât de greu de înlăturat. Cu toate acestea, atunci când înveți să creezi astfel de modele intenționat, poți valorifica puterea obișnuinței și poți insufla intenționat noi zone de confort la care subconștientul tău se va adapta.

Poți simți că subconștientul te trage înapoi spre zona ta de confort de fiecare dată când încerci ceva nou. Chiar și dacă te gândești să faci ceva diferit de ceea ce ești obișnuit te va face să te simți încordat și neliniștit.

Acesta este motivul pentru care formarea de noi obiceiuri care să vă ajute să vă atingeți obiectivele, cum ar fi să urmați sfaturi de gestionare a timpului, poate fi mai greu de implementat la început, dar odată ce devin obicei sau rutină, vor rămâne în zona dvs. de confort. Făcând acest lucru, ți-ai reprogramat subconștientul pentru a lucra în favoarea ta.

Schimbarea Obiceiurilor: Utilizarea Minții Tale Conștiente Pentru A-Ți Programa Corect Mintea Subconștientă

Deoarece subconștientul tău are un control atât de mare asupra comportamentelor tale pozitive și negative, cheia este să-ți antrenezi creierul să producă mai multe comportamente pozitive.

Aici intervine mintea ta conștientă . Îți poți folosi conștiința pentru a-ți reprograma sau a-ți antrena subconștientul pentru a face lucruri care sunt mai benefice pentru lumea ta acum și pentru viitor.

Ai obiective pe care vrei să le atingi, obiceiuri care par imposibil de depășit, speranțe pentru un job de vis care ți-ar schimba viața sau o viziune asupra viitorului care arată foarte diferit de azi?

Folosirea gândurilor tale conștiente pentru a-ți programa subconștientul îți poate aduce succesul în toate domeniile vieții pe care le cauți.