Nutriție – Cum arată farfuria perfectă?

Metoda perfectă a farfuriei vă ajută să obțineți sau să rămâneți pe drumul cel bun cu un stil de viață sănătos, oferind o varietate de beneficii nutriționale pentru tine și familia ta!

Metoda perfectă a farfuriei este o strategie de planificare a mesei care vă ajută să planificați mesele care sunt:

  • Numărul corect de calorii ( aproximativ 500 de calorii pe farfurie)
  • Bine echilibrat, conținând o varietate de alimente sănătoase
  • Fara restrictii
  • Durabil pe termen lung
  • Delicios
  • Satios
  • nutritiv

Folosirea farfuriei perfecte implică să vă umpleți farfuria cu cantitatea potrivită din fiecare grup de alimente pentru a vă maximiza sănătatea și starea de bine într-un mod simplu!

Care sunt beneficiile farfuriei perfecte?

  • Gestionarea sănătoasă a greutății
  • Risc redus de boli cronice
  • Mâncare nutritivă
  • Mai multă energie
  • Fibre, vitamine, minerale și alți nutrienți
  • Mai puțină grăsime corporală
  • Construire musculară mai ușoară
  • Ușurință în utilizare
  • Sănătate generală și bunăstare îmbunătățită
  • Fizică mai slabă
  • Prevenirea creșterii în greutate

Metoda perfectă a farfuriei te ajută să te simți mulțumit de numărul potrivit de calorii, astfel încât să nu te simți foame, lipsit sau prea plin.

Lista legumelor fără amidon

Exemple de legume fără amidon includ salata verde, spanac, kale, alte verdeață cu frunze, broccoli, conopida, dovlecei, sparanghel, roșii, castraveți, ardei gras, ciuperci, morcovi, ceapă, fasole verde, varză de Bruxelles, bame și alte altele non- legume cu amidon.

Lista alimentelor proteice sănătoase

Exemplele de alimente nutritive cu proteine ​​includ pui, curcan, curcan măcinat foarte slab, rață, carne de vită hrănită cu iarbă, bivoliță, carne de porc slabă, pește, creveți, scoici, crabi, alte tipuri de fructe de mare, ouă, tofu, șăitan, burgeri vegetali și alți înlocuitori de carne pe bază de plante.

Evitați carnea prăjită, carnea pane și carnea foarte procesată, cum ar fi șunca, salamul, hot-dog-urile, cârnații, slănina obișnuită și carnea măcinată grasă.

Lista carbohidraților bogați în fibre

Exemple de carbohidrați bogati în fibre includ cartofi dulci, igname, porumb, mazăre, linte, fasole pinto, fasole neagră, alte tipuri de leguminoase, quinoa, paste integrale, fulgi de ovăz, cereale integrale, orez brun, orez sălbatic, integral -pâine cu cereale, și alte cereale integrale.

Evitați orezul alb, pâinea albă, produsele de patiserie, alte cereale rafinate, dulciurile și băuturile îndulcite cu zahăr (sodă, limonadă, ceai dulce etc.).

Lista grăsimilor nutritive

Grăsimile sănătoase pentru inimă de adăugat la farfuriile perfecte includ avocado, ulei de măsline, ulei de avocado, ulei de nucă, alte uleiuri pe bază de plante, pește gras, ulei de pește, nuci, semințe, unt de nuci și măsline.

Feriți-vă de grăsimi animale (bucăți grase de carne roșie etc.) ori de câte ori este posibil, deoarece grăsimile din acestea sunt saturate și vă poate crește riscul de colesterol ridicat atunci când sunt consumate în exces.

Lista de produse lactate bogate în calciu sau echivalente

Exemple de produse lactate și echivalente bogate în calciu includ lapte, lapte vegetal, iaurt pe bază de plante, brânză de vaci, iaurt grecesc, brânză cu conținut scăzut de grăsimi și chefir simplu.

Lista fructelor dense în nutrienți

Toate fructele proaspete sunt hrănitoare. Culege mure, zmeură, căpșuni, afine, mere, pere, piersici, banane, portocale, grepfrut, pepene galben, pepene galben, pepene galben, struguri, kiwi, cireșe proaspete, alte fructe proaspete sau suc de fructe 100%.

Evita fructele conservate sau bauturile cu sucuri care contin sirop sau alte forme de zahar adaugat.