Beneficii – astragalus.

Astragalus ( Astragalus membranaceous) este o plantă asiatică care a fost folosită medicinal de secole. În chineză, se numește huang qi, care înseamnă „energie galbenă de viață”.

Asta pentru că rădăcina este galbenă și este considerată una dintre cele mai utile plante medicinale din Medicina Tradițională Chineză (MTC). Cu toate acestea, cercetările occidentale nu au furnizat încă multe dovezi ale eficacității sale.

Utilizări ale Astragalusului

În MTC, astragalus este folosit pentru o varietate de afecțiuni. Oamenii de știință au început să-l studieze ca un potențial tratament pentru:

  • Sprijin imunitar
  • Boli de inima
  • Complicațiile diabetului zaharat
  • Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

În plus, unii oameni folosesc astragalus pentru constipație , alergii , răceală comună sau infecții ale căilor respiratorii superioare .

Cu toate acestea, înainte ca cineva să poată spune cu siguranță dacă este sigur și eficient pentru orice utilizare medicinală, cercetătorii trebuie să efectueze studii umane mai multe și de calitate superioară. Cercetarea până în acest punct ar trebui considerată preliminară.

Utilizarea suplimentelor ar trebui să fie adaptată nevoilor dumneavoastră individuale și istoricului de sănătate și aprobată de un furnizor de asistență medicală, cum ar fi un medic, farmacist sau dietetician înregistrat. Niciun supliment nu are scopul de a trata, vindeca sau preveni boala.

Suport imunitar

Un studiu din 2016 a analizat astragalusul oral (pe cale orală) pentru prevenirea infecțiilor acute ale tractului respirator la copii . Cercetătorii au concluzionat că nu există dovezi inadecvate pentru a susține această utilizare.

Astragalus membranaceusa fost studiat și într-un grup mic de canoși adulți pentru a evalua impactul asupra sistemului imunitar după efort. 3 Studiul mic, dublu-orb, a folosit doze de 500 de miligrame (mg) în timpul unei tabere de antrenament intensive de 6 săptămâni.

Comparativ cu grupul de control, grupul de tratament a avut o recuperare mai bună. Cu toate acestea, studiul a fost prea mic pentru a trage concluzii dacă modifică modul în care funcționează sistemul imunitar.

Boala de inima

Cercetătorii au studiat astragalus pentru diferite afecțiuni cardiace. Poate avea un efect diuretic , care ar putea scădea tensiunea arterială și poate provoca relaxarea vaselor de sânge.

Un mic studiu asupra astragalusului pentru hipertensiune arterială post-menopauză ( hipertensiune arterială) și sindromul metabolic au sugerat unele beneficii. 2 Studiul a comparat tratamentul obișnuit singur cu tratamentul obișnuit plus fie 5 grame, fie 10 grame de astragalus pe zi.

După un an, grupul care a primit 10 grame de astragalus a avut o diastolică mai bună(numărul de jos) tensiunea arterială, circumferința taliei și raportul dintre talie și șold. Deși acest lucru este promițător, sunt încă necesare studii mai ample.

O revizuire sistematică a studiilor asupra Astragalus membranaceous la oameni și animale a sugerat că poate fi util în tratarea unei afecțiuni cardiace numită miocardită virală. Astragalus a scăzut enzimele cardiace dăunătoare și nivelurile de troponină (o proteină care indică leziuni cardiace) în grupul de tratament.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că astragalus este:

  • Antiviral
  • Antiinflamator
  • Antifibrotic (previne îngroșarea și cicatrizarea țesutului conjunctiv deteriorat)

Din nou, sunt necesare mai multe cercetări înainte ca astragalul să poată fi recomandat pentru tratarea miocarditei virale.

Complicațiile diabetului zaharat: boala de rinichi diabetic

Astragalus a fost studiat pentru utilizare în bolile renale diabetice .

O revizuire sistematică și o meta-analiză a studiilor au sugerat că atât astragalusul oral, cât și cel injectabil pot reduce pierderea de proteine ​​​​din urină și nivelul creatininei serice în boala renală diabetică.

Datorită studiilor limitate de înaltă calitate, sunt necesare mai multe cercetări.

Boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC)

În studiile privind boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), o formă inhalată de astragal a îmbunătățit măsurile de respirație, inclusiv volumul expirator forțat în 1 secundă (FEV1) și VEMS/capacitate vitală forțată (FVC) la 14 zile după tratament.

Cercetătorii au raportat că a îmbunătățit, de asemenea, funcția imunitară a persoanelor cu exacerbare acută a BPOC. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări înainte de a recomanda astragalus pentru BPOC.