Nutrienți esențiali pentru o piele radiantă.

1. VITAMINA A

Vitamina A este un nutrient esențial pentru piele, deoarece ajută la susținerea producției de colagen, controlează producția de cheratina (Keratina este substanța care alcătuiește majoritatea celulelor pielii noastre) și ajută la menținerea pielii puternice. La fel ca mulți nutrienți esențiali, organismul are nevoie de ei pentru a funcționa, dar se bazează pe dieta noastră pentru a le sursa.

2. COMPLEXUL DE VITAMINE B

Când vorbim despre complexul de vitamina B, vorbim despre o serie de forme diferite de vitamina B, dintre care multe sunt esențiale pentru o piele sănătoasă. Complexul de vitamine B va include Vitamina B-3, Vitamina B-5 și Vitamina B-6, pentru a numi doar câteva!

Complexul de vitamina B este necesar pentru ca pielea să poată regla turnover-ul celular și producția de sebum, precum și să utilizeze eficient acizii grași esențiali. Vitamina B poate fi găsită în carne, ouă, fructe de mare, nuci și semințe și poate fi dificil de luat din dietă și adesea trebuie suplimentat. 

3. VITAMINA C

Vitamina C ocupă un loc special în inima mea! Vitamina C este esențială pentru susținerea producției de colagen și vindecarea rănilor în piele și este, de asemenea, un antioxidant care este responsabil pentru lupta împotriva daunelor radicalilor liberi, alias băieții urâți care provoacă îmbătrânirea prematură (radicalii liberi sunt peste tot și imposibil de scăpat, așa că avem nevoie de tot ajutorul pe care îl putem primi pentru a le lupta!).

Vitamina C este UȘOR de obținut dintr-o dietă echilibrată și rareori ar trebui să fie suplimentată, deoarece se găsește într-un număr de fructe și legume proaspete, inclusiv fructe de pădure, portocale, lămâi, broccoli, conopidă și dovleac.

4. ZINC

Zincul este un mineral esențial pentru sănătatea optimă a pielii, este crucial pentru transportul vitaminei A, vindecarea rănilor, reglarea sebumului și activitatea enzimatică (acest lucru va afecta capacitatea pielii de a elimina celulele vechi ale pielii). Nivelurile de zinc pe care le conține alimentele noastre se reduce la solul în care este cultivată și, din păcate, cel mai adesea în lumea modernă, solul nostru are deficit de zinc. Se recomandă tuturor să înceapă să ia un supliment de zinc, în special persoanelor care suferă de acnee, eczeme sau orice altă afecțiune inflamatorie a pielii.

5. ACIZI GRAȘI ESENȚIALI

Acizii grași esențiali, sau EFA, sunt exact asta, ESENTIAL pentru sănătatea pielii (și a creierului)! Pielea are nevoie de EFA pentru a putea crea o barieră eficientă care să împiedice diferiți microbi și bacterii și să vă mențină pielea sănătoasă, puternică și hidratată. În lumea occidentală, EFA sunt nutrienții cu care avem cel mai frecvent deficit. Acizii grași esențiali pot fi găsiți în nuci, avocado și pește gras, deși ar trebui să mâncați o cantitate mare din oricare dintre aceștia pentru a primi cantitatea de care avem nevoie pentru sănătatea optimă a pielii.