Măseaua de minte. Semne care te trimit la dentist.

Adulții au, de obicei, al treilea molari, cunoscuți și sub numele de molari de minte, care apar oricând după aproximativ 18 ani. Mai multe simptome vă spun că ar putea fi timpul să vă îndepărtați acești dinți. Molarii de minte afectați cauzează adesea cel mai semnificativ disconfort și, în cele din urmă, vă pot dăuna și sănătății bucale.

Simptome comune

Cele mai comune simptome ale molarilor de minte impactați includ:

  • Durere
  • Infecţie
  • Gingii roșii sau umflate
  • Deteriorarea dinților adiacenți
  • Respiratie urat mirositoare
  • Dificultate în deschiderea gurii
  • Gust neplăcut

Cariile dentare se pot instala, de asemenea, în principal dacă există acces redus pentru a umple un dinte.

Motive pentru extracție

Din păcate, problemele legate de molari de minte sunt destul de frecvente. Uneori, molarii de minte nu au suficient spațiu pentru a erupe, ceea ce îi face să fie afectați . În loc ca dintele să intre drept, în acest caz, acesta se poate întinde pe o parte și se poate apăsa pe dintele din fața lui – prins în maxilar sau sub gingii. Această situație poate cauza aglomerație, alinierea necorespunzătoare a mușcăturii și, de asemenea, alte probleme.

Un molator de minte parțial erupt poate produce, de asemenea, o afecțiune cunoscută sub numele de pericoronită , o infecție în care bacteriile din alimente, placă și alte resturi devin prinse între spațiul dintelui impactat și gingie. Pacienții cu pericoronită pot observa gingii dureroase și umflate în apropierea molatorului de minte. Cazurile mai severe pot prezenta o umflare vizibilă a feței și a ganglionilor limfatici.

Luarea Deciziei

Când vă gândiți când să vedeți un stomatolog despre molarii de minte, este important să discutați cu medicul dentist pentru a identifica orice disconfort sau indicii de erupție a molarii de minte. Dacă acești dinți nu prezintă complicații semnificative, ei pot rămâne neatinse. Dar dacă molarii de minte sunt problematici, medicul dentist vă poate recomanda să-i scoateți.

Cel mai probabil, medicul dentist va face o radiografie pentru a vedea cum iti intră molarii de minte și dacă ar putea cauza sau nu probleme în viitor.

Dacă molarii de minte trebuie îndepărtați, procedura este de obicei efectuată de un chirurg oral sau dentist. Deși, în unele cazuri, o extracție a molarii de minte poate implica doar anestezie locală, este posibil să fiți și sub sedare generală, în funcție de complexitatea tratamentului dumneavoastră. Dentiștii recomandă, de obicei, extragerea molarii de minte la o vârstă mai fragedă, deoarece rădăcinile acestor dinți nu sunt complet dezvoltate, ceea ce le face mai ușor de îndepărtat.