Cum să faci fată ʺanxietării de toamnăʺ?

Anxietatea de toamnă este o creștere anuală a anxietății unii oameni încep să o simtă în lunile de toamnă.
Experții spun că unele cauze ale acestei anxietăți se pot datora începerii unui nou an școlar, stresului care se profilează din sezonul sărbătorilor sau posibilului regret de a nu fi atins obiectivele dorite în timpul verii.
Schimbările în dietă, exercițiile zilnice și expunerea crescută la lumina zilei sunt toate modalitățile prin care oamenii pot minimiza efectele anxietății de toamnă.

Ce poti face?

1. Obțineți mai multă lumină

Începeți prin a petrece mai mult timp în aer liber pentru a profita la maximum de lumina soarelui.

Se sugerează să te trezești devreme pentru a admira soarele dimineții. Dacă este necesar, mergeți la culcare mai devreme pentru a ajuta la combaterea oboselii și a somnolenței în timpul zilei.

Cu toate acestea, deoarece poate fi întuneric dimineața devreme, ea a spus să luați în considerare utilizarea unei casete luminoase .

Aceasta este o lampă strălucitoare care poate fi folosită timp de 30 de minute pe zi sau mai mult, pentru a expune ochii la lumină suplimentară.

Există chiar și unele care cresc treptat în intensitate pe măsură ce te trezești, așa că simulează răsăritul soarelui, chiar dacă afară este negru absolut.

2. Faceți mișcare în fiecare zi

Medicii sugerează să faci mișcare zilnic timp de cel puțin 30 de minute.

Odată ce vremea fierbinte de vară s-a diminuat, toamna este un moment minunat pentru a vă bucura de aer liber, așa că profitați la maximum de ea făcând plimbări lungi sau plimbări cu bicicleta. Alternativ, începeți un nou sport sau intrați în sală.

Thornton a fost de acord, menționând că ea susține exercițiile fizice cu toți clienții săi.

Exercițiile fizice sunt esențiale în general pentru tulburările de sănătate mintală. Fiecare studiu arată o stare de spirit îmbunătățită după exerciții.

3. Schimbați-vă dieta

Toamna este un moment excelent pentru a te gândi la ceea ce mănânci.

Sezonul de toamnă este un moment grozav pentru a vă pregăti supele preferate de sezon și mesele calde pe care nu ați apucat să le mâncați în timpul verii.

4. Începe ceva nou

Deoarece toamna este o perioadă de începuturi noi, un nou termen și un nou anotimp, cercetătorii spun să ne gândim la ea ca la o perioadă de dezordine, de a face ordine în casă, de grădină și de reorganizare.

5. Reformulați-vă perspectiva

Oamenii sunt foarte concentrați pe pierderi. În acest caz, pierderea luminii soarelui și a fi afară, așa că încercați să vă gândiți la ce puteți face pentru a fi înăuntru. În loc să te gândești: „Este frig și voi rămâne blocat înăuntru”, încearcă să te gândești să fii înăuntru ca, să zicem, confortabil.

O modalitate de a face acest lucru este să schimbi mediul din casa ta cu o pătură confortabilă, caldă sau perne de accent care sunt în culorile toamnei.

6. Căutați ajutor profesional

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) a fost demonstrată în cercetare pentru a trata eficient anxietatea și tulburările afective sezoniere. În plus, antidepresivele, cum ar fi ISRS, sunt adesea prescrise pentru SAD.