Beneficii – kale.

Varza kale este o legumă cruciferă, precum varza, broccoli și conopida și are frunze mari, comestibile, cu o tulpină centrală dură. De obicei, de culoare verde închis, kale este disponibilă într-o varietate de culori, inclusiv violet. Marginile frunzelor sunt fie plate, fie ondulate. Când cumpărați kale, o veți găsi în mod normal vândută întreagă sau tocată în prealabil și poate fi consumată crudă sau ușor gătită.

1. Poate susține imunitatea

Kale conține de patru ori conținutul de vitamina C și de două ori conținutul de seleniu al spanacului, precum și nutrienți precum vitamina E și beta-carotenul. Toate acestea sunt importante pentru susținerea unui sistem imunitar sănătos.

2. Poate susține sănătatea oaselor

Varza varza contine multe dintre mineralele de care le lipsesc dietele noastre moderne. Este o sursă bună de calciu din plante , necesar pentru oase și dinți puternici și are niveluri scăzute de compus natural numit oxalat , care face ca calciul să fie mai disponibil pentru absorbție. Kale este, de asemenea, o sursă bună de vitamina K , despre care studiile sugerează că funcționează cu vitamina D pentru a sprijini metabolismul oaselor sănătos.

3. Poate proteja împotriva bolilor de inimă

Kale conține o serie de nutrienți care susțin sănătatea inimii, inclusiv potasiu, care menține o tensiune arterială sănătoasă. Un alt beneficiu al kalei este că conține substanțe care se leagă de colesterol pentru a ajuta la gestionarea nivelurilor. Studiile sugerează că, chiar dacă sucuri sau fierbeți kale la abur , veți beneficia în continuare de aceste avantaje.

4. Poate proteja împotriva cancerului

Pe lângă faptul că este bogată în nutrienți, varza kale este bogată în substanțe de protecție împotriva cancerului, cum ar fi sulforafanul și indol-3-carbonolul . Studiile sunt promițătoare, dar avem încă mai multe de învățat.

5. Poate susține sănătatea ochilor

Varza varza este bogata in doi fitonutrienti, luteina si zeaxantina, care sustin sanatatea ochilor si vederii noastre. Consumul unor cantități suficiente din aceste substanțe nutritive scade riscul de degenerescență maculară și cataracte legate de vârstă.

Este varza kale sigură pentru a mânca toată lumea?

Deoarece varza varza este o sursa bogata de vitamina K, cei care iau medicamente anticoagulante (denumite in mod obisnuit diluanti de sange) trebuie sa ia in considerare cantitatea pe care o mananca. De obicei, sfatul în timp ce luați acest medicament este că ar trebui să urmăriți să vă păstrați aportul alimentar aproximativ același. Consultați-vă cu medicul dumneavoastră de familie înainte de a face orice modificări semnificative ale dietei.

Unii oameni cu probleme cu tiroida sau cei care iau medicamente pentru tiroida ar trebui să fie atenți la consumul de legume crucifere precum varza kale. Acest lucru se datorează faptului că pot afecta capacitatea tiroidei de a absorbi iod. Acestea fiind spuse, varza kale prezinta un risc mai mic datorita nivelului scazut al acestor compusi goitrogeni.