Ingrediente sănătoase pe care să le adaugi în cafeaua ta.

Scorţişoară

Dacă doriți să maximizați aroma fără a adăuga calorii suplimentare, presărați o strop de scorțișoară în ceașcă. Poate  adăuga puțină aromă de sezon (fără zahăr), oferind în același timp o doză puternică și delicioasă de antioxidanți. Fiind folosită în medicina naturistă de mii de ani, scorțișoara  este încărcată cu compuși de protecție (toți cei 41!) și are una dintre cele mai mari  activități antioxidante  dintre orice condimente. Este, de asemenea, plin de mangan, fier și calciu – care ajută la  întărirea sistemului imunitar (răcealele de iarnă au dispărut),  la scăderea zahărului din sânge și chiar  la reducerea riscului de boli de inimă .

Servire:  Se amestecă 1/2 linguriță. de scorțișoară în ceașca de cafea sau preparați cafeaua cu 1 linguriță. de scorțișoară amestecată chiar în pământ. De asemenea, putețiprepara cafeaua cu un baton de scorțișoară, astfel încât condimentul să aibă mai mult timp pentru infuzare.

Extract de vanilie

Dacă vă place să vă îndulciți cafeaua, nu trebuie să depindeți de zahăr și de cremele procesate. Încearcă în schimb câteva picături de extract pur de vanilie. Este clasificat ca un superaliment pentru creier pentru capacitatea sa de a crește performanța mentală,  starea de spirit și sănătatea generală a creierului. De asemenea, s-a dovedit că vanilia ameliorează durerile de stomac și problemele digestive, reduce durerile articulare și ameliorează stresul.

Servire :  Adăugați câteva picături de extract pur în ceașca sau oala de cafea. De asemenea, puteți adăuga o boabe de vanilie în zațul de cafea, astfel încât aroma să se infuzeze înainte de a prepara.

Lapte de nucă de cocos

Laptele de nucă de cocos este suplimentul perfect dacă aveți intoleranță la lactoză, renunțați la lactate pentru scopuri alimentare (de exemplu,  dieta Paleo ) sau doriți doar un înlocuitor de lapte cu conținut scăzut de calorii. Veți primi, de asemenea, o doză sănătoasă de vitamine C, E și B, antioxidanți, magneziu și fier, toate acestea contribuind la  promovarea sănătății oaselor, dinților, creierului, rinichilor și inimii sănătoase. 

Servire:  Adăugați o linguriță sau două de nucă de cocos organică, neîndulcită la cafeaua neagră. Dacă vrei să fie foarte dulce, poți să adaugi niște sirop de arțar — extractul de vanilie și scorțișoara sunt grozave cu el!

Pudră de Ashwagandha

Unul dintre suspecții obișnuiți de la mine acasă, pudra de ashwagandha este probabil modalitatea mea preferată de a prepara o ceașcă de cafea de dimineață cu un pumn suplimentar . Acest lucru nu este doar o altă tendință adaptogenă – această plantă medicinală incredibil de sănătoasă a fost folosită intens în  medicina ayurvedică de peste 3.000 de ani pentru a elibera stresul , pentru a crește nivelul de energie și pentru a îmbunătăți concentrarea . 

Servire:  Presărați 1-2 lingurițe în cafea. Poate doriți să combinați acest lucru cu puțină scorțișoară și ulei de cocos, deoarece poate avea o aromă destul de puternică. Îmi place să-l adaug în cafea cu lapte de migdale, o strop de scorțișoară și un capac plin cu extract de vanilie. Apoi le amestec pe toate pentru a obține ceașca perfectă spumoasă, plină de nutrienți.

Unt hrănit cu iarbă

Probabil ați auzit de nebunia cafelei cu unt până acum și din motive întemeiate. Vedetele , sportivii, modelele și bloggerii de sănătate susțin deopotrivă că adăugarea de bunătăți untoase și grase din cafeaua lor le oferă mai multă energie, îmbunătățește funcția creierului (adio, ceață a creierului!) și ajută la pierderea în greutate, în special pentru cei care urmează dieta keto .

Peptide de colagen 

Colagenul este una dintre cele mai abundente proteine ​​din organism și este un element esențial pentru piele, unghii, organe, păr, tendoane, ligamente, oase și cartilaj. Este creditat cu furnizarea de elasticitate, suplețe și regenerare a pielii noastre, dar pe măsură ce îmbătrânim, producția de colagen scade, iar pielea noastră începe să se subțieze și să-și piardă elasticitatea și umezeala, ceea ce duce la linii fine și riduri. Studiile arată că adăugarea unei stropuri din această pudră de frumusețe la cafeaua ta poate ajuta la menținerea pielii hidratată și fără riduri, poate da ficatului un impuls la eliminarea sistemului, reduce inflamația și susține sănătatea articulațiilor. Câștigă, câștigă, câștigă.

Servire : Vine sub formă de pulbere , așa că puteți amesteca câteva linguri în aproape orice ( cafea , smoothie -uri , iaurt ) pentru a obține un aport de proteine ​​major care vă va ajuta să vă începeți ziua – și să vă străluciți! 

Cardamon 

Cardamomul, ca pudra de ashwagandha, a fost, de asemenea, folosit în medicina ayurvedică de mii de ani. Un condiment adăugat în mod obișnuit cafelei în Orientul Mijlociu, cardamomul conferă cafelei o aromă exotică asemănătoare ghimbirului (care fac parte din aceeași familie) și este plin de nutrienți. O porție de două linguri are doar 36 de calorii, este încărcată cu fibre, minerale esențiale și compuși care luptă împotriva cancerului. Cercetările  au descoperit că cardamomul conține compuși cu potențialul de a ucide celulele canceroase și de a împiedica creșterea noilor celule canceroase. Lucruri puternice.

Servire:  Presărați un vârf sau două într-o ceașcă de cafea preparată sau adăugați câteva semințe întregi de cardamom la boabele de cafea dacă le măcinați pe ale voastre înainte de preparare.