Efectele negative ale suprimarii emotiilor.

Evitarea emoțiilor vă poate deturna sănătatea.

Am învățat cum să alungăm disconfortul, dar chiar și atunci când o facem, acesta rămâne întotdeauna și crește. Un studiu a descoperit că atunci când ne evităm emoțiile, de fapt le facem mai puternice. Acest lucru poate crea multe boli în corp și în minte, provocând o multitudine de probleme de sănătate.

Când vă suprimați emoțiile, vă derutați și vă răniți corpul într-un mod profund. Emoțiile sunt modalitatea corpului nostru de a ne determina să acționăm. La un nivel foarte primar, corpurile noastre încearcă să ne țină în siguranță în orice moment. În vremea bărbatului și femeii din peșteră, am învățat să ne ascultăm curajul pentru că ne-ar salva de atac: fugi sau ne mănâncă. Oamenii de astăzi nu mai fug neapărat de animalele sălbatice, dar reacționând la o emoție și procesând-o încă îi poate proteja de pericole, atât fizice, cât și mentale. Cu viteza zilelor noastre, poate fi o provocare să auzim ceea ce trupurile noastre încearcă să spună, dar atunci când ignorăm aceste mesaje, putem încă suferi foarte mult.

Cercetările sugerează că suprimarea emoțiilor  este asociată cu rate ridicate de boli de inimă , precum și cu boli autoimune, ulcere, IBS și complicații ale sănătății gastrointestinale. Indiferent dacă te confrunți cu furie, tristețe, durere sau frustrare, împingerea acestor sentimente deoparte duce de fapt la stres fizic asupra corpului tău. Studiile arată că păstrarea sentimentelor are o corelație cu cortizolul ridicat – hormonul eliberat ca răspuns la stres – și că cortizolul duce la o imunitate mai scăzută și la modele de gândire toxice. În timp, stresul netratat sau nerecunoscut poate duce la un risc crescut de diabet , probleme de memorie , agresivitate, anxietate și depresie.

Cu alte cuvinte, decizia de a-ți îngropa sentimentele, de a le ignora, de a le interioriza, de a te preface că nu s-au întâmplat sau de a te convinge că nu este nevoie să le faci, literalmente, te poate îmbolnăvi de stres.

Oamenii care refuză în mod regulat să-și facă față emoțiilor în mod onest și pe deplin sunt, de asemenea, probabil să aibă mai multe provocări interpersonale. Sunt mai puțin conștienți de semnalele pe care le trimit celorlalți și sunt adesea mai reactivi și mai deconectați de ei înșiși, ceea ce poate duce la sentimente de izolare și poate interfera cu relațiile.

Ne imaginăm că o persoană care își suprimă emoțiile ar putea fi o persoană total distantă, poate rece și cu siguranță cu energie scăzută; acesta nu este în niciun caz adevărul în toate scenariile. Dimpotrivă, evitarea unei înțelegeri profunde a emoțiilor noastre și a ceea ce le provoacă ne poate determina să rămânem blocați într-un răspuns de luptă sau fugi. Ceva declanșează un răspuns emoțional și, dintr-o dată, am putea începe să fim obsedați de toate lucrurile negative și să ne convingem că cele mai teribile consecințe care s-ar putea întâmpla cu siguranță vor avea loc.întâmpla. Totul este FRICĂ, FRICĂ, FRICĂ. Acest lucru declanșează răspunsul la stres al corpului și te împinge într-o stare de excitare ridicată. Atunci este momentul în care cortizolul crește, este declanșată o substanță chimică numită norepinefrină care îți crește ritmul cardiac și tensiunea arterială și poți să fii atât de antrenat de frică încât nu-ți faci timp să înțelegi pe deplin ceea ce te-a împins în acest răspuns. Nu vă faceți timp să vedeți dacă ați interpretat corect factorul de stres.