Chirurgia pleoapelor – Blefaroplastia

– Dr. Savin Alexandru, Medic Specialist Chirurgie Plastica si Estetica la Terra Clinique

Blefaroplastia este cea mai des efectuata procedura chirurgicala in cabinetul de chirurgie plastica si estetica. Se adreseaza pleoapei superioare in special, dar si pleoapei inferioare. Este o interventie de finete, avand ca scop final reintinerirea aspectului fetei, in special a zonei perioculare.

Cand sa ne adresam medicului pentru acest tip de interventie?

1. Aspectul obosit – pleoapele grele si lasate creeaza un aspect obosit si imbatranit al fetei.

2. Greutatea crescuta a pleoapei superioare – datorita excesului de piele, in acest caz, majoritatea pacientilor depun un efort notabil pentru a tine pleoapa superioara ridicata iar muschii perioculari vor fi incordati in permanenta, lucru ce poate provoca durere la acest nivel.

3.Probleme de vedere – în cazuri severe excesul de piele depășește limita genelor și poate intra în campusul vizual.
4. Greutăți în a folosi produse cosmetice la nivelul ochilor.

Avantajele blefaroplastie.

1. Rezultatele imediate și de durată.

2.Riscuri scăzute intraoperatorie și postoperatorii.

3. Perioada scăzută de recuperare postoperatorie.

4. Nu vei avea un aspect ce faci după o perioadă după operație – majoritatea prietenilor vor vedea o schimbare majoră la nivelul feței dar nu vor știe să spună unde anume s-a intervenit chirurgical.

5. Medicul personalizează intervenția în funcție de pacient – de regulă este intervenție ce se efectuează cu anestezie locală, în urma unor măsurători se marchează. Pielea in exces urmând a fi excizats. Intervenția durează maxim două ore.

6. Se pot exciza pungile de grăsime de la nivelul ploapelor.

7. Din punct de vedere financiar, blaferoplastia este una din cele mai ieftine intervenții chirurgicale, cu un impact major în viața socială.