Află totul despre cele mai noi diete potrivite pentru tipul tău de ten.

Dacă pielea ta este uscată, vrem să ne gândim la hidratare. Bea 2 litri de apă în fiecare zi poate ajuta. Poți obține apă și din fructe, cum ar fi pepenele.

Vă puteți hidrata pielea și prin acizi grași, cum ar fi cei găsiți în:

  • avocado
  • ulei de masline
  • somon

Și veți dori să vă mențineți la minimum aportul de alimente și băuturi deshidratante.

Excesul de cofeină și alcool usucă tenul.

Nivelurile de toleranță ale fiecăruia sunt diferite, dar ea sugerează să vă limitați la 400 de miligrame de cofeină pe zi.

Dar pielea uscată nu este pur și simplu un produs al deshidratării.

Deficiențele în [ vitaminele A și C pot contribui la uscarea pielii. Se sugerează să vă măriți aportul de:

  • spanac
  • brocoli
  • cartof dulce
Cele mai bune și cele mai proaste alimente pentru pielea grasă

Este tentant să renunți la uleiul din dieta ta dacă ai pielea grasă. Dar asta nu este neapărat cea mai bună cale.

Oamenii presupun automat că petrolul creează mai mult petrol. Uleiurile antiinflamatoare… pot reduce efectiv.

Unele alimente cu uleiuri antiinflamatoare includ:

  • avocado
  • măsline
  • peşte
  • seminte de in

Este indicat să limiteze alimentele uleioase, ultraprocesate, cum ar fi cartofii prăjiți, și să mențină aportul de zahăr adăugat la minimum (sau sub 10 procente pe zi).

Prevenirea producției excesive de sebum și combaterea porilor înfundați poate fi la fel de ușoară ca înlocuirea cerealelor de grâu integral cu carbohidrații rafinați și optarea pentru carne de pasăre sau pește în loc de… carne roșie. Înlocuirea alimentelor cu zahăr cu cele cu zaharuri naturale, precum fructele, poate ajuta.

Cele mai bune și cele mai proaste alimente pentru pielea mixtă

Deoarece tenul mixt este un amestec de uscat și gras, specialiștii spun că integrarea planurilor de masă pentru ambele tipuri este un loc bun de început.

Persoanele cu piele mixtă nu trebuie să renunțe complet la carbohidrați.

Carbohidrații pot provoca inflamații și pot distruge echilibrul delicat al unei persoane cu piele mixtă. Când alegeți carbohidrați, alegeți [cei care sunt] bogate în proteine ​​și cu glicemie scăzută , cum ar fi orezul brun sau quinoa.

Cele mai bune și cele mai proaste alimente pentru pielea predispusă la acnee

Deși acneea este adesea considerată o problemă a adolescenței, nu este.

Asociația Academiei Americane de Dermatologie definește „acneea la adulți” ca fiind acneea care apare pentru prima dată la indivizi când sunt adulți. Menopauza este un vinovat comun.

Este o combinație de tendiță uleioasă, inflamație și bacteri.

Cercetătorii sfătuiesc persoanele cu acnee să se concentreze asupra micronutrienților, mai degrabă decât să urmeze pur și simplu un plan de dietă pentru pielea grasă.

Obțineți o mulțime de vitamina C printr-o varietate de fructe de pădure și fructe. Zincul poate fi cu adevărat util pentru acnee și îl puteți găsi în crustacee și proteine ​​​​animale slabe precum puiul.

De asemenea, puteți găsi surse de zinc pe bază de plante în alimente, cum ar fi cerealele fortificate și semințele de dovleac.

 

S-a constatat că aceste alimente cauzează inflamații ale pielii și provoacă creșteri ale hormonilor care reglează producția de sebum. O creștere a cantității de sebum produsă se poate corela cu blocarea glandelor sebacee și dezvoltarea acneei.

Doctorii spun că probioticele, precum cele găsite în iaurtul grecesc, pot ajuta la acnee. Ea sugerează să discutați cu medicul dumneavoastră sau cu dieteticianul înainte de a elimina alimentele care au și beneficii nutriționale, cum ar fi lactatele, deoarece organismul fiecăruia este diferit.