Totul despre remisia unei afecțiuni autoimune.

În timp ce fiecare tip de autoimunitate afectează un organ sau un țesut diferit, abordarea remisie este exact aceeași și include acești cinci pași. .

Pasul 1: Faceți față stresului

Aceasta nu este doar o discuție fără sens. Știm cu toții că stresul cauzează și exacerbează bolile, dar când vine vorba de autoimunitate, există mecanisme fiziologice precise în care acest lucru se întâmplă de fapt . Pentru a simplifica doar două moduri se întâmplă acest lucru:

  1. Stresul crește celulele imune specifice numite Th17 care declanșează distrugerea țesutului autoimun.
  2. Stresul activează sistemul nervos de luptă sau fuga simpatică, iar chimia rezultată crește inflamația – niciodată un lucru bun cu autoimunitatea.

Ieșirea din stres prin activarea repausului parasimpatic și a sistemului nervos de digerare inversează ambele procese. Așa că gândiți-vă că deveniți parasimpatic în mod regulat chiar stinge focul în timp. Consultați această serie despre cum să scapi de stres .

Pasul 2: Identificați factorii declanșatori care intră prin gură

Aceasta înseamnă alimente care irită sistemul imunitar și provoacă un atac inflamator. Când sistemul tău imunitar etichetează o proteină alimentară ca un invadator, produce anticorpi împotriva acelei proteine ​​alimentare. În acest proces puteți începe să produceți anticorpi împotriva țesutului propriu, printr-un proces numit mimetism molecular.

Acest lucru tinde să se întâmple mai mult cu anticorpii IgG care provoacă reacții întârziate, cum ar fi eczeme, dureri musculare sau articulare, congestie, mucus, diaree sau dureri de cap – lucruri despre care poate nu vă dați seama sunt declanșate de alimente. Deci, dă-ți seama la ce ești intolerantă, fie printr-un test, dietă de eliminare sau ambele.

Pasul 3: Ocupați-vă de declanșatorii microbieni

Există nenumărate studii care asociază creșterea microbiană excesivă în intestin (viruși, bacterii, drojdie și chiar paraziți) cu reacții autoimune. Toți cei care suferă de o boală autoimună ar trebui să-și verifice microbiomul gastrointestinal anual și să vadă ce trebuie optimizat.

Pasul 4: Faceți lucruri pentru a crește celulele Treg

Celulele Treg reglează în jos celulele Th17 care dăunează țesutului. Am vorbit despre devenirea parasimpatică, care crește direct celulele Treg. Alte modalități cheie de a crește celulele Treg includ:

  • Exerciții fizice și Naltroxonă în doză mică , alias LDN. Acestea cresc endorfinele naturale.
  • Dieta de imitare a postului , o dată pe lună până în remisie.
  • Meditație sau biofeedback.
  • Meditație în mișcare, cum ar fi yoga restaurativă, tai chi sau Feldenkrais .
  • Reglează-ți ritmurile circadiene, hormonii de somn și de stres.

Pasul 5: Luați sau mâncați nutrienți antiinflamatori

Unele dintre acestea funcționează asupra sistemului prostaglandinelor – care este modul în care funcționează antiinflamatoarele fără prescripție medicală. Altele cresc celulele Treg. Unii întrerup o cale inflamatorie comună numită NFKb. Și unii le fac pe toate trei. Această listă nu este exhaustivă, dar include jucători cheie:

  • Grăsimi Omega-3 din pește (inul nu îl reduce în studiile de cercetare).
  • Un acid gras antiinflamator numit GLA, care provine din uleiul de primula sau de borage.
  • Vitaminele grase E, A și D.
  • Resveratrol.
  • Turmeric bine absorbit.
  • Butirat (ce fac bacteriile bune).
  • Probioticele Lactobacilli reuteri, casei și plantarum.
  • Glutationul bine absorbit, principalul antioxidant al corpului tău.
  • Cele mai multe fructe și legume fără amidon, în special familia cruciferelor, și afinele.