Program de 3 zile – Detoxifierea ficatului.

Detoxifierea ficatului este un termen controversat printre dieteticieni. Controversa vine, parțial, în modul în care definim detoxifierea ficatului.

Dieteticienii sunt, de asemenea, supărați față de termen, deoarece „detoxifierea ficatului” a fost folosită pentru a speria consumatorii să cumpere produse scumpe și să urmeze diete accidentale.

Veți auzi adesea detoxifierea ficatului și fraze care vă provoacă frică precum „corpul dumneavoastră este plin de toxine periculoase” în aceeași respirație.

În cele din urmă, dieteticienii susțin că sarcina ficatului ESTE de a ne detoxifia corpul și nu are nevoie de niciun ajutor extern de la un supliment sau o băutură de detoxifiere.

Deși aceste argumente sunt valabile, întrebarea este: alimentele, băuturile sau suplimentele pot promova detoxifierea ficatului? Și care sunt beneficiile detoxificării optime a ficatului?

Poate accelera procesul de detoxifiere a ficatului să ajute la pierderea în greutate ? Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să abordăm fiecare punct de mai sus și să vedem ce spune știința.

Funcțiile ficatului – Definiți detoxifierea ficatului

Primul pas este definirea detoxării ficatului. Ficatul este marele gardian al corpului. Ficatul sortează ce rămâne și ce trebuie să părăsească organismul. Toxinele, desigur, trebuie să plece.

Acestea sunt substanțe care nu ajută organismul nostru, cum ar fi poluanții din mediu, fumul și, eventual, pe sau în ceea ce mâncăm.

Când funcționează corect, ficatul face o treabă excepțională de a scăpa de aceste toxine. Cu toate acestea, la fel ca toate celelalte organe, alimentele pe care le consumăm pot fie să ne ajute ficatul să funcționeze optim, fie să dăuneze capacității ficatului de a funcționa la niveluri optime.

Știm că ceea ce mâncăm ne poate afecta inima, creierul, intestinul și pancreasul. De ce dieta noastră nu ar avea un impact și asupra ficatului nostru?

Detoxifiere hepatică de 3 zile pentru a vă transforma ficatul

O detoxifiere a ficatului vă poate transforma sănătatea în 3 zile? Ei bine, probabil vei observa o diferență în decurs de 3 zile; cu toate acestea, pentru a obține beneficii pe termen lung pentru sănătate, va trebui să consumați zilnic alimente care susțin ficatul.

A mânca o bucată de tort o dată pe an, de ziua ta, nu va provoca daune permanente corpului tău. La fel, a face o detoxifiere hepatică o dată pe an nu va schimba sănătatea.

Cu toate acestea, consumul constant de alimente care promovează funcția ficatului, precum și sănătatea generală, vă poate transforma sănătatea.

Mai mult decât atât, corpul tău va începe să se simtă mai bine, iar stomacul tău poate chiar să arate flatat de îndată ce trei zile după ce ai consumat alimente care susțin procesul de detoxifiere a ficatului.

Dă-ți corpului doar puțin mai mult pentru a culege beneficiile și s-ar putea să observi în curând o inflamație redusă și scădere în greutate.

Cum functioneaza

Putem consuma alimente sau băuturi care promovează detoxifierea ficatului? Ce spune cercetarea?

Suntem bombardați cu substanțe care nu sunt bune pentru corpul nostru, iar ficatul nostru trebuie să muncească din greu pentru a le elimina pe toate. Acumularea de toxine poate crește riscul multor afecțiuni, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și obezitatea.

Aceste substanțe nocive nu sunt solubile în apă; prin urmare, nu poate fi eliminat prin urină, deșeuri, transpirație sau respirație. Procesul de detoxifiere a ficatului presupune ca aceste toxine dăunătoare să fie solubile în apă.

Detoxifierea ficatului este un proces în două faze care implică multe enzime diferite. Pe baza cercetărilor, anumite alimente pot ajuta la reglarea ficatului și chiar pot ajuta ficatul în timpul ambelor faze ale procesului de detoxifiere a ficatului.

Studiile, inclusiv o revizuire sistemică, au remarcat că următoarele alimente pot ajuta la reglarea sau accelerarea detoxării ficatului:

  • Legume crucifere, în special creson, broccoli, varză și varză de Bruxelles
  • Fructe și fructe de pădure, în special mere, grapefruit, afine, rodie, struguri, piersici și prune
  • Ierburi și condimente, cum ar fi usturoiul, rozmarinul, turmeric, coriandru și coriandru
  • Verdele cu frunze verzi închise, cum ar fi spanacul și varza kale
  • Nori sau alge marine
  • Proteine ​​slabe bogate în lecitină, cum ar fi ouăle și soia
  • Nuci și semințe, în special nuci.

Observați că aceste alimente sunt bogate în antioxidanți și fibre. Fibrele pot ajuta la detoxifierea ficatului prin reglarea procesului de eliminare a deșeurilor. Cerealele integrale, nucile, semințele, legumele și fructele sunt surse bune de fibre (2).

Consumul de apă din abundență și limitarea consumului de alcool sunt, de asemenea, esențiale pentru sănătatea ficatului. De asemenea, obezitatea poate crește riscul de a dezvolta boli hepatice.

Scăderea zahărului rafinat, cerealele rafinate și aportul de alimente ultraprocesate și creșterea aportului de fibre promovează, de asemenea, pierderea în greutate și susțin detoxifierea ficatului.