Piciorul atletului – Simptomele la care să fii atent.

Piciorul atletului este o infecție fungică comună (cauzată de o ciupercă). Piciorul atletului este o formă de pecingine. Tinea pedis este un alt nume pentru piciorul atletului. Tinea este un alt nume pentru pecingine, iar pedis înseamnă picior sau picioare. Piciorul de atlet provoacă o erupție cutanată cu mâncărime, usturime și arsură pe pielea unuia sau a ambelor picioare. Piciorul de atlet este cel mai frecvent între degetele de la picioare, dar poate afecta și vârful picioarelor, tălpile și călcâiele.

Cu această infecție, pielea poate deveni solzoasă și crăpată sau poate dezvolta vezicule. Uneori, și picioarele tale miros urât.

Cum arată piciorul de atlet?

Piciorul de atlet poate afecta pielea dintre degetele de la picioare, partea de jos a picioarelor, vârful picioarelor, marginile picioarelor și călcâiele. Pielea dumneavoastră poate apărea iritată (roșu, violet, gri sau alb), solzoasă sau fulgidă.

Pe cine afectează?

Piciorul de atlet afectează pe toată lumea. Cu toate acestea, cel mai frecvent afectează bărbații și persoanele cu vârsta peste 60 de ani. Este posibil să aveți mai multe șanse de a dezvolta picior de atlet dacă aveți:

  • Diabet.
  • Obezitatea.
  • Un sistem imunitar slăbit.
  • Leziuni ale țesuturilor sau răni pe picioare.

Cât de comun este piciorul de atlet?

Piciorul de atlet este obișnuit. Estimările sugerează că 3% până la 15% din populație are picior de atlet, iar 70% din populație va obține punctul de atlet la un moment dat în viața lor.

Cum îmi afectează această afecțiune corpul?

Piciorul de atlet afectează de obicei pielea dintre degetele de la picioare. Pielea îți poate schimba culoarea, crăpa, decoji și descuamează. Pielea ta poate, de asemenea, să devină mai deschisă și să devină mai groasă și umflată.

Piciorul de atlet se poate răspândi pe partea inferioară a piciorului sau a picioarelor. Acesta este piciorul de atlet de mocasin. La picioarele cu picior de atlet mocasin, pielea de pe fund, călcâi și marginile picioarelor sunt uscate, mâncărime și solzoase.

În cazurile severe de picior de atlet, puteți dezvolta vezicule pline de lichid sau răni deschise. Adesea veziculele apar pe fundul picioarelor, dar se pot dezvolta oriunde pe ele. Adesea răni deschise apar între degetele de la picioare, dar pot apărea și pe fundul picioarelor. De asemenea, picioarele tale ar putea mirosi urât.

Care sunt simptomele piciorului de atlet?

Simptomele dumneavoastră depind de tipul de picior de atlet pe care îl aveți.

  • Infecția degetelor de la picioare: O infecție a degetelor de la picioare este cel mai frecvent tip de picior de atlet. De obicei afectează pielea dintre al patrulea deget de la picior (degetul inelar) și al cincilea (degetul mic). Pielea îți poate schimba culoarea, crăpa, coaja sau descuamează.
  • Infecție de tip mocasin: o infecție de tip mocasin afectează talpa picioarelor, călcâiele și marginile picioarelor. S-ar putea să vă dureze picioarele pentru câteva zile. Apoi, pielea de pe fundul picioarelor tale se îngroașă și crapă. În cazuri rare, unghiile de la picioare se pot infecta. Se pot îngroșa, se rupe în bucăți mici și se pot cădea.
  • Infecție de tip veziculoasă: o infecție de tip veziculoasă afectează de obicei partea de jos a picioarelor, dar poate apărea oriunde pe acestea. O infecție de tip veziculare prezintă umflături sau vezicule (vezicule) pline cu lichid.
  • Infecție ulceroasă: o infecție ulceroasă este cel mai rar tip de picior de atlet. răni deschise (ulcere) apar adesea între degetele de la picioare. răni deschise pot apărea și pe partea de jos a picioarelor.