La un moment dat, cu toții am văzut imagini de celule: globuri eterice, rotunjite, care vin într-o varietate de culori, forme, texturi și dimensiuni. Unele celule sunt moale și fragile. În fiecare zi, celulele noastre sunt expuse la toxine de mediu, compuși periculoși și agenți patogeni care încearcă să le deterioreze.

Acești factori de mediu și agenți patogeni încearcă să ne atace ADN-ul. De fiecare dată când ADN-ul este atacat, celulele noastre trebuie să-și dea seama cum să repare daunele.

Deteriorarea celulelor provoacă oprirea ciclului celular, unde duplicarea și diviziunea sunt puse în așteptare și celulele trebuie să găsească o modalitate de a repara orice daune înainte ca ciclul celular să se poată relua.

CE DECLANȘEAZĂ REPARAREA CELULARĂ ÎN ORGANISM?

O coenzimă vitală numită NAD+ joacă un rol important în începerea proceselor de reparare celulară.

NAD+ este o „moleculă de ajutor” care ajută la generarea energiei celulare și la activarea sirtuinelor, care reglează sănătatea noastră celulară în general.

Din păcate, mulți factori contribuie la scăderea nivelurilor NAD+ în timp. Exemple de factori de stres dăunători NAD+ și insulte metabolice includ:

  • Stil de viata sedentar
  • Consumul de alcool
  • Mâncare excesivă și alimentație proastă
  • Privarea de somn
  • Expunere solară

Cu suficientă energie celulară, celulele tale se regenerează re-creând orice structuri care au fost deteriorate sau pierdute. Majoritatea reparațiilor celulare funcționează în acest fel, cu diverse componente lucrând împreună pentru a efectua diferite etape ale procesului până când celula este restaurată la structura sa originală.

Nu toate celulele sau unitățile celulare funcționează în același mod nici când vine vorba de regenerare. Într-un studiu publicat în revista Science , oamenii de știință au demonstrat că, în cazurile multicelulare, unele celule pot genera celule complet noi pentru a le înlocui pe cele pierdute. Dar la nivel de celule unice, regenerarea devine un proces mai implicat.

În astfel de cazuri, celula se reconstruiește de obicei și înlocuiește componentele lipsă după ce deteriorarea a fost stabilizată. Restaurarea structurii și funcționalității la nivelul unei singure celule necesită mai mult timp, energie și pași – iar în unele cazuri, structura celulară devine modificată permanent.

MENȚINE NIVELURILE NAD+ PENTRU A SPRIJINI REPARAREA CELULARĂ.

Menținerea nivelurilor sănătoase de NAD+ vă va ajuta să vă mențineți celulele pregătite pentru a ajuta la toate tipurile de acțiuni de restaurare. De la asistență cu autofagia de bază până la a ajuta la rectificarea diferitelor forme de leziuni celulare care vin odată cu îmbătrânirea, nivelurile ridicate de NAD+ pot susține rezistența celulară la nivel global.

Una peste alta, capabilitățile de reparare de neegalat fac din celulele noastre superstaruri biologice – iar suplimentele de stimulare a NAD+ pot ajuta la susținerea funcției lor. Indiferent de regimul tău de sănătate, ai grijă de celulele tale. Ei lucrează în mod constant pentru a ne menține sănătoși, plini de energie și rezistenți.

O dietă alcalină ajută la echilibrarea nivelului pH-ului, care este parțial determinat de densitatea minerală a alimentelor și fructelor consumate, în corpul uman. De asemenea, diferite organe ale corpului se reînnoiesc pe linii temporale diferite. Pe măsură ce îmbătrânim, rata cu care celulele corpului nostru se regenerează scade în mod natural.

Să aruncăm o privire la câteva opțiuni preferate de alimente alcaline care ajută la reînnoirea și repararea celulelor corpului nostru:

1 . Rodie

Rodia este îmbogățită cu proprietăți anti-îmbătrânire de regenerare celulară. Îmbunătățește activitatea celulelor pielii keratinocitelor care ajută la regenerarea celulară. De asemenea, conține o cantitate mare de vitamina C, care ajută și la repararea și reînnoirea celulelor.

2 . Ciuperci

Multe soiuri de ciuperci precum shiitake și maitaki au fost folosite ca parte a medicamentelor antice pentru proprietățile lor vindecătoare. Ciupercile conțin o substanță numită acid kojic, care este folosită ca alternativă naturală pentru îndepărtarea petelor de piele și iluminarea pielii.

3 . Brocoli

Broccoli este o sursă bogată de sulforafan, care joacă un rol esențial în a ajuta la detoxifierea ficatului. Pe lângă aceasta, conține și indol-3-carbinol, care joacă un rol activ în combaterea inflamației și în sprijinirea reparării celulelor.

4 . Fructe de pădure

Este un fapt binecunoscut că fructele de pădure precum afinele, murele, căpșunile și zmeura conțin cantități mari de anti-oxidanți care ajută la combaterea daunelor cauzate celulelor noastre de radicalii liberi. De asemenea, ajută la reducerea inflamației și a durerilor articulare.