Tipuri de magneziu. Care este cel mai potrivit pentru tine?

Glicinat de magneziu

Una dintre cele mai populare forme, glicinatul de magneziu (AKA bisglicinatul de magneziu) este o combinație de magneziu și aminoacidul glicină. Acest complex chelat organic este blând cu stomacul și are o bună biodisponibilitate.

Glicina a fost asociată cu somnul profund și reparator, iar cercetările arată că glicinatul de magneziu poate ajuta la promovarea unei stări stabile de relaxare.De fapt, într-un studiu clinic pe adulți în vârstă,  suplimentarea cu glicinat de magneziu a promovat calitatea generală a somnului. Aceasta înseamnă această formă de magneziu este grozavă dacă vrei o noapte de somn odihnitoare.

În general, glicinatul de magneziu poate fi o alegere bună pentru suplimente, mai ales că această formă este bine tolerată și bine absorbită .

Citrat de magneziu

Alături de glicinatul de magneziu, citratul este una dintre cele mai populare forme de magneziu; acesta este unul dintre cele mai biodisponibile dintre suplimentele de magneziu.

Citratul de magneziu este „utilizat în mod obișnuit ca supliment pentru a aborda nivelurile scăzute de magneziu. Poate fi folosit și pentru a vă face intestinele în mișcare. Acest efect de stimulare intestinală este valabil pentru toate suplimentele de magneziu în doze suficient de mari, dar răspunsurile individuale variază de la o persoană la alta.

Clorura de magneziu

Căutați un supliment general de magneziu? Acest supliment poate ajuta la refacerea nivelurilor de magneziu dacă acestea sunt scăzute. De asemenea, unii oameni folosesc acest lucru local într-o loțiune pentru a calma mușchii, dar cercetările asupra acestui lucru sunt scăzute și există puțină sau deloc absorbția magneziului prin piele.

Oxid de magneziu

Oxidul de magneziu este o formă comună pentru suplimente. Această formă are o absorbție relativ mai mică (comparativ cu alte forme precum citratul de magneziu), dar poate fi totuși utilă la doze mai mari și semnificative observate cu suplimentele vizate.

Această formă de magneziu ajută la tragerea de lichid în intestine pentru a face lucrurile să se miște acolo jos. Și, ca un pansament digestiv, oxidul de magneziu poate fi folosit și pentru a reduce acidul din stomac.

Lactat de magneziu

Deși puteți lua lactat de magneziu ca supliment, acesta apare de fapt mai mult ca un ingredient aditiv alimentar pentru a reduce aciditatea în formulările alimentare.

Acestea fiind spuse, lactatul de magneziu este bine absorbit de corpul dumneavoastră și poate fi utilizat de persoane cu nevoi specifice de terapie medicală de nutriție (adică, cu ajutorul unui medic specialist) care au nevoie de doze mari de magneziu.

L-treonat de magneziu

Aceasta este considerată una dintre cele mai absorbabile forme de magneziu. Există, de asemenea, unele sugestii că acest lucru poate fi folosit pentru sănătatea creierului, dar nu sunt sigur că știința este acolo pentru asta.

În studiile pe animale, acest supliment a dus la un depozit mai mare de magneziu în țesutul creierului. Cu toate acestea, nu există suficiente cercetări pentru a determina dacă acest lucru este bun sau nu pe termen lung.

Malat de magneziu

Se crede că malatul de magneziu este mai ușor de digerat decât alte forme de magneziu și vă poate ajuta să vă reglați.

De asemenea, are un gust acru și uneori este adăugat la alimente pentru a spori aroma. Malatul de magneziu este uneori folosit pentru a ajuta la durerile musculare, dar cercetările sunt limitate  .

Sulfat de magneziu

Cunoscută mai bine ca sare Epsom (un medicament OTC, nu un supliment), sulfatul de magneziu este adesea stropit într-o baie pentru a ajuta la ameliorarea durerilor musculare. Dar, în timp ce băile cu sare Epsom sunt extrem de populare, nu există suficiente cercetări pentru a susține că calmează tensiunea musculară.

Ca supliment, este cea mai puternică formă de magneziu pentru a încuraja mișcările intestinale. De asemenea, că are o gamă largă de utilizări în mediile de îngrijire a sănătății în formate intravenoase.

Orotat de magneziu

Marea atracție cu orotat de magneziu este afirmația că te poate ajuta să te antrenezi mai mult. Unii oameni îl folosesc pentru că conține acid orotic, despre care se spune că îmbunătățește performanța atletică. Dar, tiința nu susține această afirmație în acest moment.

Orotatul de magneziu este, de asemenea, relativ scump în comparație cu alte forme de magneziu. Pentru majoritatea oamenilor, nu este cea mai bună opțiune. Nu pare să ofere beneficii în comparație cu celelalte forme.

Concluzie.

Magneziul este esențial pentru sănătatea ta, așa că dacă nu obții niveluri adecvate de acest mineral prin alimente, ar putea dori să iei în considerare suplimentele.Există o serie de forme diferite, multe cu utilizări diferite. Dacă nu sunteți sigur care este potrivit pentru nevoile dvs., discutați cu medicul dumneavoastră.