Îngrijirea pielii mature pas cu pas.

CE PROVOCĂ ÎMBĂTRÂNIREA PIELEI?

Îmbătrânirea pielii este cauzată de un proces intern de maturare care se accelerează în timp. Pe măsură ce îmbătrânim, rata de producție a celulelor pielii încetinește, provocând o scădere a capacității pielii de a repara, reînnoi și întineri. Această funcție naturală a corpului este cunoscută sub numele de îmbătrânire intrinsecă și poate fi accelerată de o serie de factori externi, cum ar fi fumatul, poluarea, expunerea la UV, stresul, dieta, activitatea fizică și sănătatea generală. Acționând ca un scut extern al corpului, pielea este primul strat de protecție împotriva forțelor externe. Ca o barieră de protecție, pielea se luptă constant cu agresorii externi, cum ar fi impactul asupra mediului și asupra stilului de viață, care fără îngrijire și protecție suplimentară pot declanșa formarea semnelor premature de îmbătrânire.

Cele mai comune semne ale îmbătrânirii pielii sunt:

  • O pierdere a volumului și elasticității pielii cu lăsare crescută
  • Formarea liniilor fine și a ridurilor mai profunde
  • Apariția petelor de vârstă din pigmentările induse de UV
  • Un ten din ce în ce mai tern sau mai aspru

INGREDIENTE CHEIE ANTI-ÎMBĂTRÂNIREA ÎNCHIRII PIELEI

Este important să înțelegeți ce ingrediente active sunt cel mai bine utilizate în îngrijirea pielii anti-îmbătrânire pentru a dezvolta o abordare eficientă cu cele mai bune rezultate pentru preocupările dumneavoastră individuale de îngrijire a pielii.

Retinolul  este utilizat pe scară largă în îngrijirea pielii pentru pielea matură datorită funcției sale de a promova o rată mai rapidă de schimbare a celulelor pentru a revigora pielea și a reduce semnele de îmbătrânire. Ingredientul puternic este cea mai pură formă de vitamina A și ajută la stimularea reînnoirii celulelor și a producției de colagen în piele, făcând retinolul un adaos eficient la rutina de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire. Acidul glicolic este, de asemenea, un ingredient potrivit pentru pielea matură, deoarece este un alfa-hidroxi acid care este utilizat ca exfoliant chimic pentru a îmbunătăți rata de rotație celulară și pentru a minimiza apariția semnelor comune de îmbătrânire, cum ar fi liniile fine și ridurile.

PASI DE RUTINĂ DE ÎNGRIJIREA PIELULUI ANTI-ÎMBĂTRÂNIRE DE DIMINATEA

Echipați-vă pielea cu nutrienții și protecția potrivite pentru a face față zilei următoare, cu o rutină eficientă de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire de dimineață, ca prim punct de pe agenda zilei.

1. Începeți o rutină de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire cu curățare

Îndepărtând murdăria și impuritățile fără a îndepărta pielea de umiditate, va crea pânza goală perfectă pentru toate ingredientele de îngrijire a pielii anti-îmbătrânire care vor veni. Un produs de curățare delicat pentru față oferă pielii o spălare ușoară enzimatică a feței pentru pielea îmbătrânită.

2. Tonerul este al doilea pas în procesul de curățare

Îndepărtând orice impurități reziduale, decongestionează pielea pentru a îmbunătăți tonul și textura pielii. Utilizați acest toner după curățare și aplicați o cantitate mică pe față, gât și piept pentru o piele perfect tonifiată.

3. Încorporează un ser cu vitamina C pentru repararea antioxidantă

Un ser puternic de vitamina C și E care utilizează puterea unui trio de antioxidanți pentru a combate semnele îmbătrânirii pielii. Aplicați serul anti-îmbătrânire eficient folosind 4-5 picături, apoi masați produsul pe fața, gâtul și pieptul uscate, proaspăt curățate, până la absorbția completă.

4. Oferă pielii tale un plus de hidratare cu un ser cu acid
hialuronic Acidul hialuronic este un ingredient cheie pentru menținerea umidității și hidratării în piele. Nivelul natural de acid hialuronic scade odată cu înaintarea în vârstă, așa că se recomandă refacerea cu 30% a acestui valoros nutrient.
5. Alegeți o cremă corectivă anti-îmbătrânire pentru a contracara deteriorarea pielii

Produsele finale avansate de glicație se găsesc în multe alimente și pot provoca stres oxidativ, o cauză cheie a îmbătrânirii pielii.
6. Luminează ochii cu o cremă de ochi anti-îmbătrânire
Ochii sunt o trăsătură centrală a feței și prezintă mai întâi semne de îmbătrânire. Formulată cu ingrediente pentru a viza produsele finale de glicație avansată, această cremă de ochi anti-îmbătrânire trebuie aplicată sub ochi și în jurul osului orbital pentru ochi mai strălucitori, cu aspect mai tânăr.
7. Hrănește pielea cu o cremă hidratantă anti-îmbătrânire
Sigilează ingredientele tale active cu o cremă hidratantă și regeneratoare pentru o protecție hrănitoare pe tot parcursul zilei. Aplicați o cantitate generoasă din această cremă hidratantă pe față, gât și piept în fiecare dimineață.
8. Protejați fața cu protecție SPF ridicată
Protejează-ți pielea împotriva impactului UV, un principal vinovat al foto-îmbătrânirii pieliiAplicați pe față cu 20 de minute înainte de expunerea la soare.