Remedii naturale în lupta împotriva cicatricilor.

Țesutul cicatricial este o parte naturală a procesului de vindecare atunci când sunteți rănit sau suferiți anumite tipuri de intervenții chirurgicale. Cu toate acestea, este mai fibros decât pielea normală, ceea ce o poate face foarte vizibilă. Înțelegerea cicatricilor pe care le aveți și a modului în care acestea se formează ajută la aplicarea remediului corect pentru vindecare. Următoarea listă identifică unele dintre cele mai comune tipuri de cicatrici care apar chiar și după unele dintre cele mai simple leziuni:

  • Cicatrici cheloide: Aceste cicatrici se formează în urma proceselor de vindecare intruzive și se pot extinde dincolo de locul leziunii. În funcție de dimensiunea cicatricei și de localizarea acesteia, acest tip poate interzice mișcarea și poate apărea după o iritare extinsă a pielii.
  • Cicatrici de contractură: Acest tip de cicatrici se formează adesea după o arsură sau o traumă severă și poate provoca strângerea pielii. Similar altor forme de cicatrici, cicatricile contractuale pot interzice mișcarea în funcție de locația lor.
  • Cicatrici hipertrofice: Aceste cicatrici sunt similare cu cicatricile cheloide. Acestea rămân în locul rănii și se pot ridica deasupra pielii, provocând disconfort.
  • Cicatrici de acnee: Acest tip comun de cicatrici poate apărea din cauza acneei severe care se prezintă la orice vârstă. Chiar și cu un tratament eficient pentru acnee, cicatricile acneei pot dura toată viața sub formă de gropi sau pori adânci pe piele.
  • Cicatrici atrofice: Acestea sunt apariții ca gropi pe piele. Cicatricile atrofice apar atunci când se pierde grăsimea sau straturile de țesut.
  • Vergeturi: Vergeturile apar atunci când pielea se întinde prea repede. Aceasta este o formă comună de cicatrici pentru femeile care trec prin sarcină.

Este posibil să ajutați la vindecarea cicatricilor sau a semnelor nedorite de către corpul dumneavoastră. Asistența la cicatrici nu trebuie să fie străină sau costisitoare dacă nu doriți să fie. Dacă încercați să vindecați cicatricile în mod natural, fără intervenție chirurgicală, aruncați o privire la aceste remedii ieftine pe care le puteți efectua din confortul propriei case:

  1. Aloe Vera: puteți fie să trageți înapoi stratul de piele verde închis al unei frunze de aloe sau să cumpărați un gel topic. Aplicați ușor gelul transparent pe cicatrici de două ori pe zi, printr-o mișcare circulară moale. Clătiți gelul după aproximativ 30 de minute cu apă rece. Repetați această practică o dată dimineața și o dată seara pentru ameliorarea cicatricilor.
  2. Vitamina E: Turnați o capsulă de vitamina E peste o cicatrice și masați timp de câteva minute. Spălați uleiul și repetați acest proces de mai multe ori pe zi.
  3. Oțet de mere: Preparați o soluție combinând câteva linguri de apă distilată cu o lingură de oțet de mere. Înmuiați o minge de vată în soluție și puneți-o deasupra cicatricii. Acoperiți mingea de bumbac cu o bandă sau o bucată de bandă medicală pentru a o împiedica să se miște. Spălați soluția după câteva minute și asigurați-vă că vă hidratați pentru a umple pielea.
  4. Ulei esențial de lavandă: Pune trei picături de ulei esențial de lavandă în aproximativ trei linguri de ulei de măsline extravirgin. Masați acest amestec pe cicatrice timp de cinci minute. Lăsați uleiul la loc timp de treizeci de minute și clătiți.
  5. Miere: Răspândiți miere pe cicatrice și acoperiți cu un leucoană peste noapte. Spălați-vă de pe cicatrice dimineața și repetați seara.
  6. Ulei de cocos: Se încălzește ușor uleiul de cocos, astfel încât să se topească. Masați cicatricea cu ulei timp de 10 minute și clătiți.
  7. Suc de lămâie/lime: Puneți sucul de lămâie sau lime pe cicatrice cu o cârpă. Lăsați acest lucru să stea câteva minute pe piele înainte de a o spăla. Calitățile acide ale sucului ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii de-a lungul cicatricii și pot reduce roșeața sau aspectul cicatricilor.
  8. Apă de băut: Deși aceasta nu este o cremă topică, consumul de apă din abundență promovează pielea hidratată și sănătoasă. Asigurați-vă că beți multă apă în fiecare zi pentru a ajuta aceste remedii la domiciliu în vindecarea cicatricilor.

MINIMIZAREA APARIȚIEI CICATRICILOR

Când încercați aceste remedii naturale pentru îndepărtarea cicatricilor, este important să rețineți că acestea nu sunt garantate pentru a șterge complet cicatricile. Remediile naturale enumerate funcționează pentru unii, dar trebuie să țineți pasul și să repetați aceste acțiuni în mod regulat pentru a vedea îmbunătățiri.

Luați întotdeauna precauție cu remediile casnice pentru a găsi un echilibru sănătos atunci când vă expuneți pielea la orice soluție. Expunerea excesivă la substanțe chimice poate uneori să vă usuce pielea și să o facă să devină iritată, așa că asigurați-vă întotdeauna că respectați intervalele minime de timp de expunere.