Suprimarea stresului prin medicina alternativă.

Aproape jumătate dintre femei raportează o creștere a nivelului de stres în ultimii cinci ani. Și în timp ce femeile și bărbații tind să facă față diferit stresului, știm că stresul cronic contribuie la o serie de probleme de sănătate la ambele sexe, inclusiv tulburări de sănătate mintală, boli de inimă și obezitate.

Tratamentele integrative precum meditația și acupunctura pot ajuta la reducerea stresului și a problemelor asociate. Aceste tehnici câștigă acceptare generală, deoarece cercetările demonstrează efectele lor pozitive asupra sănătății.

Gestionarea stresului necesită abordarea minții, precum și a corpului, deoarece atât creierul, cât și corpul contribuie la simptome.

Meditație și Reducerea stresului bazată pe Mindfulness

Meditația și reducerea stresului bazată pe mindfulness (MBSR) sunt terapii dovedite că ajută la gestionarea anxietății și a depresiei .

Meditația este o practică străveche care te ajută să ajungi la o stare relaxată concentrându-te pe respirație și conștientizarea corpului în prezent.

MBSR este un program care se bazează pe principiile meditației pentru a ajuta oamenii să devină mai conștienți de modul în care gândurile negative influențează sentimentele fizice. Cercetările au arătat că beneficiile MBSR includ:

  • Reducerea stresului și îngrijorării
  • Memoria și concentrarea îmbunătățite
  • Mai puține suișuri și coborâșuri emoționale și o mai mare rezistență
  • Relații îmbunătățite

Dovezile susțin ideea că meditația și reducerea stresului bazată pe mindfulness sunt foarte utile pentru gestionarea tulburărilor de dispoziție, iar experții o recomandă.

Terapie cognitiv comportamentală

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este un tip de terapie de vorbire axată pe identificarea și interogarea gândurilor negative, adesea greșite, care pot duce la probleme comportamentale și de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea .

Cercetările arată că persoanele care primesc TCC au o reducere mai mare a simptomelor de sănătate mintală în comparație cu persoanele care folosesc numai medicamente.

Există dovezi solide că CBT, meditația și MBSR sunt eficiente.

Toate aceste tehnici sunt sigure și nu au efecte secundare. O persoană motivată le poate practica singură. Deși medicina integrativă poate sprijini medicina tradițională, nu este un înlocuitor, așa că este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre simptomele dumneavoastră.

Acupunctura

Acupunctura este o practică chineză străveche care implică utilizarea de ace mici pentru a stimula sistemul nervos și imunitar. În timpul procedurii, un acupuncturist autorizat introduce în piele ace subțiri ca părul în anumite puncte ale corpului. Acupunctura este nedureroasă, iar cercetările arată că ajută la sprijinirea tratamentului convențional pentru o serie de probleme care includ stresul, durerea cronică și tulburările digestive. Experții notează că poate fi deosebit de eficient pentru insomnie.

Masaj

În timp ce mulți dintre noi considerăm că masajul este un tratament rar și indulgent, studiile arată că masajul ajută la tratarea unei varietăți de tulburări legate de stres, inclusiv anxietatea și insomnia. În timp ce un tratament este bun, o serie de tratamente de masaj pot fi și mai eficiente.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră dacă masajul este potrivit pentru dvs. Este posibil să nu fie potrivit pentru persoanele cu anumite afecțiuni, cum ar fi tulburări de sângerare sau osteoporoză.