Gustări pentru inima. Ce să alegi pentru sănătatea cardiovasculară?

1. Măr cu nuci sau unt de nuci

Nu este un secret pentru nimeni că nucile sunt bune pentru inima ta. De fapt, o analiză a 25 de studii a constatat că consumul regulat de nuci poate reduce riscul de boli de inimă cu până la 30 la sută. „Merele conțin fitonutrienți și pectină, ambele fiind asociate cu îmbunătățirea factorilor de risc cardiovascular”, notează Murachver. Combinarea unui măr cu unt de nuci creează o gustare puternică pentru inima ta, plus amestecul de fibre și grăsimi sănătoase vă ajută să vă mențineți satul.

2. Naut prajit

Consumul de fasole, cum ar fi năutul, este legat de riscul redus de boli de inimă . O mare parte din beneficii provine din fibre, precum și din steroli vegetali, inclusiv sitosterol, care ajută la reducerea colesterolului și contribuie la o mai bună sănătate a inimii. Năutul prăjit este gustarea perfectă pentru a satisface o poftă de crunch și poate fi făcut sărat sau dulci. Pentru o explozie de aromă, aruncați cu puțin ulei de măsline, usturoi și boia afumată. Această rețetă de nuci de năut condimentat este un loc minunat de început. Dacă să vă faceți singur acasă vi se pare prea mult, cumpărați o pungă de năut prăjit. Ai grijă doar la aromele care conțin multă sare sau zahăr adăugat. Urmăriți mai puțin de 200 mg de sodiu sau mai puțin de 4 g de zahăr adăugat per porție, dacă este posibil.

3. Energy balls

Multe bile energetice de casă împachetează o mulțime de ingrediente sănătoase pentru inima într-o singură mușcătură mică. Alegeți unul cu ovăz și nuci, semințe sau unt de nuci atât pentru fibrele solubile care scad colesterolul găsite în ovăz , cât și pentru grăsimile nesaturate găsite în nuci și semințe. Pentru un pumn și mai mare, adăugați semințe de chia, in sau cânepă pentru unii acizi grași omega-3, care pot ajuta la reducerea inflamației , un factor de risc pentru boli de inimă.

4. Biscuiți din cereale integrale cu hummus

Cerealele integrale conțin fibre, care ajută la scăderea colesterolului. Căutați biscuiți care includ grâul integral sau alte cereale integrale ca prim ingredient și aveți grijă de sodiu și zahăr adăugat în biscuiți. Combinați cu hummus pentru un plus de fibre, puține proteine ​​pe bază de plante și grăsimi sănătoase.

5. Nuci condimentate prăjite

Te-ai plictisit de migdale crude? Suntem cu tine. Încercați să adăugați puțină aromă, aruncând nucile sau semințele preferate în ulei de măsline și apoi adăugați condimentele preferate. Nucile și uleiul de măsline oferă o combinație de grăsimi mono și polinesaturate, care sunt asociate cu colesterolul LDL mai scăzut. Combo-ul perfect este un strop de sirop de arțar, condiment pentru plăcintă de dovleac și un praf de sare. Nucile aromate ambalate pot fi și o opțiune bună, doar urmăriți excesul de sare și zahăr.

7. Semințe de dovleac prăjite

Semințele de dovleac sunt o sursă bună de magneziu, care poate scădea tensiunea arterială și poate reduce riscul de boli de inimă . De asemenea, conțin fibre, grăsimi nesaturate și proteine ​​​​pe bază de plante, toate acestea contribuind la sănătatea inimii și constituie o gustare satisfăcătoare. Similar cu nucile și năutul uscat, versiunile cumpărate din magazin sunt o opțiune convenabilă bună.

8. Smoothie verde

Smoothi-urile sunt modalitatea perfectă de a include o mulțime de nutrienți care promovează sănătatea inimii. Bananele, care conțin potasiu , un mineral legat de scăderea tensiunii arteriale, adaugă dulceață smoothie-ului, în timp ce avocado contribuie cu grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă și creează o textură incredibil de cremoasă. Combinați asta cu omega-3 și fibrele din semințele de chia și spanac plin de nutrienți și veți avea o gustare incredibil de sănătoasă pentru inimă într-un pahar.

9. Iaurt grecesc cu fructe de padure

Există o mare dezbatere despre dacă lactatele sunt sau nu bune pentru tine și inima ta. Un studiu recent spune că consumul de iaurt poate reduce riscul de boli cardiovasculare. În general, este recomandat să rămâneți la produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi pentru a limita grăsimile saturate și cel mai bine este să alegeți iaurt simplu pentru a limita zahărul adăugat. Iaurtul grecesc conține mai multe proteine ​​decât iaurtul obișnuit, ceea ce vă poate face gustarea mai satisfăcătoare. Asociați iaurtul cu fructe de pădure, cum ar fi afinele, care au fost legate de îmbunătățirea sănătății inimii .

10. Edamame

Nu numai că edamame este distractiv să mănânci când se află în coajă, dar consumul de proteine ​​din soia a fost de fapt legat de scăderea colesterolului . Edamame conține, de asemenea, fibre, grăsimi polinesaturate și alți fitonutrienți care contribuie la sănătatea inimii. Încercați edamame cu un strop de lămâie sau lime și niște piper cayenne pentru o variantă de gustare cu conținut scăzut de sodiu.