Totul despre Acetil-L-Carnitina.

Acetil-L-carnitina (ALCAR) este un plus puternic pentru cutia ta de instrumente pentru suplimente. Această mică moleculă valoroasă a fost un element de bază în comunitățile de culturism și hacking-ul creierului de ani de zile, datorită capacității sale de a vă ajuta să pierdeți în greutate și să vă dinamizați creierul.

CE ESTE ACETIL-L-CARNITINA?

ALCAR este un aminoacid produs în mod natural în corpul dumneavoastră pentru a genera energie. Se găsește și în proteinele animale – și anume, carnea roșie. Mulți oameni suplimentează cu ALCAR, datorită beneficiilor sale potențiale.

CARE SUNT BENEFICIILE ACETIL-L-CARNITINEI?

Puteți folosi ALCAR pentru a vă îmbunătăți funcția mitocondrială, cogniția, antrenamentele și multe altele. ALCAR vă ajută mitocondriile (centralele de putere ale celulelor) să ardă grăsimile și să creeze mai multă energie – în special pentru mușchi și creier.

Acetil-L-carnitina are două beneficii principale:

  • Crește puterea creierului : ALCAR este un nootrop anti-îmbătrânire sau un medicament inteligent, ceea ce înseamnă că vă ajută creierul să funcționeze mai bine. Grupul acetil de pe acesta îi permite să treacă de bariera hemato-encefalică și să ajungă la creier și nervi, unde vă poate îmbunătăți starea de spirit, învățarea și memoria.
  • Arde grăsimile și construiește mușchi : ALCAR vă poate oferi un avantaj și în sală. Transportă combustibil (sub formă de acizi grași) către mitocondriile musculare, ceea ce crește producția de energie și poate crește rezistența. De asemenea, ALCAR vă împinge metabolismul spre arderea grăsimilor în timp ce vă antrenați.

ACETIL-L-CARNITINA ȘI PIERDEREA ÎN GREUTATE: CUM AJUTĂ LA ARDEREA GRĂSIMILOR

Când luați ALCAR, acesta se transformă în carnitină în corpul dumneavoastră. Dacă nivelul de insulină este scăzut – de exemplu, de la consumul unei dietă keto, post intermitent, antrenament intens sau deficit de calorii – carnitina devine foarte importantă pentru arderea grăsimilor.

Când corpul tău arde grăsimea pentru combustibil, este nevoie de grăsimea corporală stocată (sau grăsimea pe care o consumi) o descompune în acizi grași și trimite acizii grași către mitocondriile tale. Mitocondriile transformă acești acizi grași în ATP (energie) care alimentează celulele tale.

Dar acizii grași nu pot intra singuri în mitocondriile tale. Ei folosesc ceva numit navetă cu carnitină. Practic, carnitina se prinde de acizii grași și îi transportă în mitocondriile tale. Oferă mitocondriilor tale materiile prime pentru a produce multă energie și a funcționa la maximum.

Cu alte cuvinte, ai nevoie de carnitină pentru a metaboliza grăsimea. Dacă aveți un conținut scăzut de carnitină, grăsimea nu poate pătrunde în mitocondrii și vă străduiți să o folosiți ca combustibil. Dar cu carnitină din abundență, metabolismul grăsimilor funcționează ca o mașină bine unsă. Aici intervin suplimentele ALCAR și de ce sunt atât de populare printre culturisti.

Concluzia : pentru a arde grăsimile, corpul dumneavoastră le descompune în acizi grași, iar ALCAR ajută la introducerea acelor acizi grași în mitocondrii, unde poate fi folosit ca combustibil.

ACETIL-L-CARNITINĂ PENTRU STAREA DE SPIRIT, MEMORIE ȘI DECLIN COGNITIV

ALCAR sub formă de supliment poate depăși bariera hemato-encefalică, oferindu-i acces la colecția densă de mitocondrii din creier, precum și la mitocondriile din restul corpului. Asta explică de ce ALCAR devine atât de popular ca supliment nootrop (ceva care vă face creierul să funcționeze mai bine).

Iată ce au de spus cercetările despre utilizarea ALCAR pentru a vă face creierul să funcționeze mai bine:

  • Mai multă energie mentală și fizică : bărbații și femeile în vârstă care au luat ALCAR zilnic au văzut o creștere semnificativă a nivelurilor lor de energie fizică și mentală, precum și o capacitate cognitivă generală mai bună.
  • Îmbunătățește funcția cognitivă : Persoanele cu niveluri scăzute de carnitină văd o scădere majoră a funcției creierului. Luarea ALCAR îmbunătățește această funcție a creierului. Mult. Într-un studiu din 2010, opt din 14 participanți au inversat diagnosticul de demență și au revenit la abilitățile cognitive complete după ce au luat zilnic ALCAR.
  • Reduce inflamația : ALCAR scade inflamația la adulții sănătoși. O parte din aceasta se datorează faptului că ALCAR crește glutationul, principalul antioxidant al corpului tău.
  • Îmbunătățește circulația : La adulții sănătoși, ALCAR a crescut circulația și fluxul sanguin bogat în nutrienți după o masă bogată în grăsimi. Un flux sanguin bun este o parte esențială a funcției musculare și cerebrale.
  • Îmbunătățește concentrarea : acetil-L-carnitina îmbunătățește atenția, atât la copiii cu ADHD, cât și la adulții care se luptă cu oboseala mentală.

CINE AR TREBUI SĂ FOLOSEASCĂ ACETIL-L-CARNITINA CA NOOTROP?

Merită menționat faptul că, deși câteva dintre aceste studii sunt pe adulți tineri sănătoși, o mulțime de cercetări ALCAR se referă la persoane în vârstă. Este clar că ALCAR este excelent pentru anti-îmbătrânire, dar ce se întâmplă dacă ești tânăr și înfloritor și vrei un avantaj suplimentar?

Așa cum este cazul multor nootropice, ALCAR este popular în lumea hacking-ului creierului datorită multor rapoarte individuale despre cât de mult ajută la cunoaștere. Acesta este unul dintre acele suplimente care merită încercate pe cont propriu pentru a vedea dacă observați vreun beneficiu.