Totul despre mierea de Manuka.

Pe baza cercetărilor actuale, am enumerat primele opt beneficii pentru sănătate ale mierii de Manuka . Este important să rețineți că aceasta nu este o listă exhaustivă, deoarece există multe utilizări pentru Mierea de Manuka . De asemenea, este probabil ca și alte beneficii ale mierii de Manuka să fie găsite în viitor.

1. Miere de Manuka pe răni

Capacitatea mierii de Manuka de a vindeca rănile nu mai este văzută ca o medicină alternativă . De fapt, Manuka este aprobat pentru utilizare clinică în Australia, Noua Zeelandă, Europa, SUA, Canada și Hong Kong.

Mierea de Manuka are o serie de avantaje atunci când vine vorba de pansarea rănilor . Acționează foarte rapid, datorită nivelului ridicat de zahăr care acționează pentru a extrage lichidul din rană. Aplicarea mierii de Manuka pe răni ajută la îndepărtarea oricărei materii bolnave și la curățarea rănii de murdărie și resturi.

De asemenea, efectele antiinflamatorii ale Manuka reduc umflarea țesuturilor. Nu numai că Manuka pare să stimuleze sistemul imunitar să regenereze țesutul mai rapid. Nu e de mirare că îngrijirea rănilor cu miere de manuka este în creștere.

2. Miere de Manuka pe arsuri

Cercetările sugerează că mierea de Manuka are câteva avantaje unice atunci când vine vorba de tratarea arsurilor. Pe lângă faptul că este antibacteriană și antiinflamatoare, mierea creează o barieră fizică și un mediu umed. Acest lucru este deosebit de bun pentru vindecarea arsurilor, deoarece rănile de arsuri se vindecă mai repede dacă sunt păstrate umede. De asemenea, folosirea mierii înseamnă că bandajele sunt mai puțin probabil să se lipească de rană. Aceasta înseamnă că pansamentele sunt mai puțin dureroase la schimbare și mai blânde cu țesuturile regenerabile.

Pe lângă faptul că acționează ca o barieră care previne reinfecția, mierea de Manuka are și o acțiune nutritivă . Acest beneficiu nutrițional ajută rănile să se vindece mai repede. Mierea are, de asemenea, un efect calmant pentru majoritatea pacienților, reducând durerea arsurilor. Acest lucru se datorează parțial pentru că Manuka poate reduce inflamația care sensibilizează terminațiile nervoase.

Cu toate aceste efecte pozitive, mierea de Manuka de calitate medicală poate fi o modalitate eficientă de a repara grefele de piele. Fără a fi nevoie de sutură, Manuka este mai rapid, mai ușor și mai ieftin decât alte metode.

3. Miere de Manuka pentru infectii ale pielii

Anticii au înțeles de mult avantajele aplicării mierii pe piele. Au folosit mierea atât ca tratament de înfrumusețare, cât și pentru a trata bolile grave ale pielii. Acum, știința modernă explorează avantajele specifice ale îngrijirii pielii cu miere de manuka. Potrivit cercetărilor, o serie de afecțiuni ale pielii răspund bine la Manuka, deși aceste studii sunt adesea destul de mici.

Testele au arătat că mierea de Manuka și verișoara ei Kanuka Honey sunt eficiente în tratarea rozaceei. Rozaceea este o erupție roșie a pielii care poate fi cronică. Proprietățile antibacteriene și antiinflamatorii ale Manuka joacă probabil un rol. Aceasta este o veste grozavă pentru cei care suferă de această afecțiune. Cremele și uleiurile de față – în special cele care conțin steroizi – pot agrava rozaceea.

Proprietățile antifungice ale mierii de Manuka o fac un tratament eficient pentru bolile fungice, cum ar fi infecțiile cu pecingine și tinea . Oamenii de știință pun acest lucru pe seama naturii complexe a efectului antimicrobian al mierii.

Mierea de Manuka poate, de asemenea, ameliora afecțiunile persistente ale pielii, cum ar fi dermatita . Oamenii de știință sugerează că Manuka este capabil să „ajusteze” sistemul imunitar, ceea ce ajută la ameliorarea acestor afecțiuni. Cercetările sunt abia la început, dar până acum rezultatele sunt pozitive.

Există tot mai multe dovezi științifice care indică o serie de beneficii ale mierii de Manuka pentru bolile de piele. Rețineți întotdeauna că puterea și puritatea Manuka contează. Majoritatea studiilor se bazează pe miere de Manuka de calitate medicală .

4. Tratarea refluxului de acid, arsurilor la stomac și BRGE

O serie de studii sugerează acum că mierea este eficientă în tratarea afecțiunilor stomacului. Acestea includ esofagita, arsurile la stomac, refluxul acid și boala de reflux gastroesofagian (GERD) . Vâscozitatea naturală a mierii înseamnă că poate rămâne mai mult timp în esofag ca un strat protector, antiinflamator .

5. Miere de Manuka pentru ulcerul stomacal

Mierea este eficientă și în tratarea ulcerului peptic . Mierea conține flavonoide care produc efecte antioxidante. Aceste flavonoide pot ajuta la prevenirea formării ulcerelor gastrice. Flavonoidele au o serie de beneficii pentru sănătate, iar Manuka este plină de ele.

Cercetările timpurii indică potențialul mierii de Manuka de a trata bacteria care provoacă ulcerul, H pylori. În mod uimitor, H pylori este capabil să trăiască în acidul stomacului. Mierea a fost folosită de secole ca remediu natural pentru ulcerul stomacal. Dar oamenii de știință nu au înțeles cu adevărat de ce a funcționat până de curând.

Studiul din 1994 a arătat că mierea de Manuka a fost capabilă să inhibe creșterea H pylori in vitro (adică într-o cutie Petri). Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a testa dacă Manuka poate inhiba H pylori la pacienții din viața reală.