Tratament naturist pentru chisturile ovariene.

Dacă un chist ovarian devine prea mare, este considerat a avea un risc mai mare de rupere, este un chist complex, s-a răsucit sau s-a atașat de alte părți ale corpului intern, medicul poate alege să-l îndepărteze chirurgical. Medicul dumneavoastră vă va putea ajuta să vă determinați cele mai bune opțiuni.

Beneficiile terapiilor naturale pentru chisturile ovariene:

  • Reduce excesul de estrogeni
  • Promovează echilibrul hormonal
  • Reduce dimensiunea și creșterea chistului
  • Cel mai puțin invaziv
  • Foarte eficient
  • Fara efecte secundare

Cum să ajuți chisturile ovariene în mod natural

Pasul unu: Reduceți estrogenul

Excesul de estrogen este unul dintre cele mai frecvente tipuri de dezechilibru hormonal, care poate provoca perturbarea ovulației. Una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de excesul de estrogeni din organism este să nu te mai expui la xenohormoni și să începi să iei un supliment numit DIM (diindolilmetan).

Evitați expunerea la estrogeni și xenoestrogeni

  • Nu mai mâncați alimente din soia
  • Mănâncă numai carne și lactate organice
  • Nu puneți la microunde alimente din plastic
  • Nu mai bea apă din sticle de plastic
  • Evitați uleiurile minerale și parabenii din produsele de îngrijire a pielii
  • Utilizați detergenți naturali

Pasul doi: Creșteți progesteronul și echilibrați hormonii

Progesteron natural
Când există exces de estrogen în organism, există de obicei și o deficiență de progesteron. Echilibrarea nivelurilor de estrogen și progesteron prin utilizarea cremei naturale de progesteron va ajuta la reducerea chisturilor ovariene și la reducerea șanselor ca acestea să apară în viitor. Utilizarea cremei naturale cu progesteron ajută la creșterea nivelului de progesteron.

Progesteronul natural este unul dintre cele mai bune tratamente pentru chisturile ovariene. Una dintre modalitățile prin care a folosit progesteronul natural pentru a elimina chisturile ovariene a fost prin a le pune pacientelor sale să aplice progesteron natural din zilele 10-26 ale ciclului. Acest lucru „păcălește” corpul să creadă că există o sarcină, ceea ce suprimă ovulația. Dacă ovulația nu are loc, chisturile ovariene funcționale nu se pot forma.

Notă : Acesta este un tratament pe termen scurt care se face cel mai bine împreună cu celelalte suplimente de susținere. Protocolul de progesteron natural de mai sus este menit să ajute organismul să elimine chisturile ovariene și să prevină formarea altora noi, astfel încât în ​​câteva luni să puteți începe să încercați să concepeți. Amintiți-vă, dacă alegeți să urmați protocolul natural de progesteron pentru chisturile ovariene, este posibil să nu ovulați în acest timp, ceea ce înseamnă că este posibil să nu puteți rămâne însărcinată. 

Ierburi de susținere pentru chisturile ovariene

Folosiți ierburi pentru a ajuta la hrănirea sistemului endocrin și pentru a promova echilibrul hormonal, ovulația regulată și circulația adecvată a organelor reproductive. De asemenea, alegeți ierburi care detoxifiază ficatul pentru îmbunătățirea echilibrului hormonal și a metabolismului estrogenului. Chisturile ovariene sunt considerate o stare de stagnare în organism, atât în ​​ceea ce privește ficatul, cât și circulația către organele reproducătoare.

Rădăcina de Maca (Lepidium meyenii)

Maca este o plantă excelentă pentru fertilitate, care ajută organismul să producă progesteron și să echilibreze hormonii fără a conține niciun hormon în sine.

Constatăm că maca ajută progesteronul natural să funcționeze mai bine prin hrănirea sistemului endocrin . Maca se administrează cel mai bine zilnic la 1.000-3.000 mg.

Rădăcina de cohosh negru (Actaea racemosa) : Această plantă promovează reglarea întregului ciclu menstrual. Cohoshul negru este una dintre cele mai bune plante medicinale pentru ameliorarea durerilor ovariene.

Rădăcina Dong Quai (Angelica sinensis) : Această plantă tradițională chinezească ajută la echilibrul hormonal și este specifică problemelor de fertilitate congestivă. Dong Quai susține, de asemenea, circulația sănătoasă la organele de reproducere și reducerea durerii asociate cu o varietate de probleme de fertilitate.

Seminte de ciulin de lapte (Silybum marianum) : Aceasta planta sustine echilibrul hormonal prin sprijinirea ficatului. Ciulinul de lapte ajută ficatul să se curețe și să se regenereze. După cum știm cu toții, ficatul ajută la filtrarea toxinelor din organism, inclusiv a hormonilor în exces.

Tribulus , părți aeriene și fructe (Tribulus terrestris) : s-a descoperit că Tribulus normalizează ovulația atunci când este utilizat înainte de ovulație. Tribulus s-a dovedit, de asemenea, a fi un tonic hrănitor pentru sistemul reproducător feminin în ansamblu, în special în ceea ce privește ovarele.

Vitex , boabe de arbore cast (Vitex agnus-castus) : Vitex ajută la reglarea echilibrului hormonal, promovează ovulația și îmbunătățește sincronizarea întregului ciclu menstrual.

Rădăcină de igname sălbatic (Dioscorea villosa) : igname sălbatic promovează un ciclu menstrual sănătos și echilibrul hormonal. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru reducerea durerilor ovariene.

Părți aeriene de șoricel (Achillea millefolium) : Soarba ameliorează congestia pelvină prin îmbunătățirea circulației către organele de reproducere.