Exercițiile pentru creier. Cât de eficiente sunt?

Desenați o hartă a orașului dvs. din memorie

Deși s-ar putea să simți că poți naviga pe străzile din cartierul tău cu ochii închiși, încearcă să-ți provoci creierul desenând de fapt o hartă a orașului sau a cartierului tău din memorie. Nu trisa! Încercați să includeți străzile principale, străzile laterale majore și reperele locale.

După ce ați terminat, comparați harta de memorie cu o hartă reală a zonei. Cum ai făcut? Ești surprins de unele dintre lucrurile pe care le-ai ratat? Dacă ați găsit această activitate prea ușoară, încercați să desenați din memorie o zonă mai puțin familiară.

Mersul către supermarket sau cabinetul medicului poate părea simplă și aproape automată atunci când ești la volanul mașinii tale. Cu toate acestea, forțându-vă să vă amintiți aspectul cartierului dvs., precum și să desenați și să-l etichetați, vă ajută să activați o varietate de zone ale creierului.

 

Invata ceva nou

Acest exercițiu pentru creier necesită un pic de angajament, dar este, de asemenea, unul care îți poate oferi cel mai mult profit. A învăța ceva nou este o modalitate de a-ți menține mintea atentă și de a introduce continuu noi provocări.

Într-un studiu, cercetătorii au atribuit adulților în vârstă să învețe o varietate de abilități noi, de la fotografia digitală la matlasare. Apoi au făcut teste de memorie și au comparat grupurile experimentale cu grupurile de control. Cei din grupurile de control s-au angajat în activități distractive, dar nu provocatoare din punct de vedere mental, cum ar fi vizionarea de filme și ascultarea radioului.

Cercetătorii au descoperit că doar acei participanți care au învățat o nouă abilitate au experimentat îmbunătățiri la testele de memorie.

De asemenea, au descoperit că aceste îmbunătățiri ale memoriei erau încă prezente atunci când au fost testate din nou un an mai târziu.

Unele lucruri pe care ați dori să le încercați includ învățarea unei noi limbi, învățarea să cântați la un instrument muzical sau învățarea unui nou hobby. Nu numai că îți vei întinde mintea, dar vei învăța continuu ceva nou pe măsură ce îți vei extinde abilitățile și vei deveni mai împlinit.

Încearcă să-ți folosești mâna non-dominantă

Urmează un exercițiu interesant pentru creier despre care un neurobiolog sugerează că ar putea ajuta la „menținerea creierului în viață”.

În cartea sa Keep Your Brain Alive: 83 Neurobic Exercises to Help Prevent Memory Loss and Increase Mental Fitness , neurobiologul Lawrence Katz recomandă să-ți folosești mâna nedominantă pentru a-ți întări mintea. Deoarece folosirea mâinii opuse poate fi atât de dificilă, poate fi o modalitate excelentă de a crește activitatea creierului.

Încercați să schimbați mâna în timp ce luați cina sau când încercați să scrieți ceva. Va fi dificil, dar tocmai acesta este ideea.

Cele mai eficiente activități ale creierului sunt cele care nu sunt neapărat ușoare.

Urmează o activitate pe care probabil o faci în fiecare zi, dar s-ar putea să nu realizezi cât de benefică ar putea fi pentru puterea ta mentală.

Socializa

Studiile din 2019 sugerează că persoanele care sunt active din punct de vedere social prezintă, de asemenea, un risc mai scăzut de a dezvolta demență și boala Alzheimer.

Socializarea tinde să implice mai multe zone ale creierului și multe activități sociale includ și elemente fizice, cum ar fi practicarea unui sport, care este, de asemenea, benefică pentru mintea ta.

Chiar dacă ești un introvertit , căutarea interacțiunilor sociale poate fi benefică pentru creierul tău atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Câteva idei pentru a rămâne implicat social, includ înscrierea pentru oportunități de voluntariat în comunitatea dvs., înscrierea într-un club, înscrierea la un grup local de mers pe jos și păstrarea unei legături strânse cu prietenii și familia dvs.

Medita

Urmează un exercițiu pentru creier care a fost folosit de mii de ani, dar a câștigat recent o recunoaștere considerabilă pentru eficacitatea sa.

Un exercițiu pentru creier pe care s-ar putea să nu l-ați luat în considerare ar putea fi de fapt extrem de eficient – meditația. Meditația Mindfulness, în special, este la modă în acest moment, susținută de psihologi pozitivi , lideri de afaceri și practicieni de sănătate alternativă.

Cercetarea din 2007 a arătat, de asemenea, că meditația poate ajuta la îmbunătățirea atenției , concentrării, empatiei și chiar a imunității. Studiile sugerează, de asemenea, că meditația ar putea chiar crește capacitatea memoriei de lucru.

Odată ce ați încercat unele dintre aceste exerciții pentru creier, s-ar putea să vă întrebați dacă vreunul dintre acele site-uri online de „antrenamentul creierului” ar putea ajuta, de asemenea. În continuare, haideți să explorăm dacă acele site-uri, aplicații și programe ar putea să merite sau nu timpul dvs.