Masajul cu Gua Sha – sănătatea sistemului limfatic.

Gua sha este o practică chineză veche despre care se crede că promovează fluxul de „chi” sau energie în piele. Tehnica implică răzuirea ușoară a unei unealte peste gât și față – de obicei făcută din jad sau cuarț roz și tăiată pentru a se potrivi contururilor feței – într-o mișcare de măturare în sus.

Teoretic, presiunea aplicată pe piele prin intermediul instrumentului gua sha determină un nivel de alunecare care îmbunătățește circulația și crește fluxul de sânge în zonă. Se crede că creșterea fluxului sanguin poate oferi o mulțime de beneficii prietenoase cu pielea, cum ar fi creșterea producției de colagen, împreună cu reducerea umflăturii, hiperpigmentării și a tensiunii musculare.

Tehnica este similară cu utilizarea unei role de jad, în sensul că atât încurajează drenajul limfatic (alias de reducere a lichidului acumulat în țesuturile faciale) cât și scade umflarea, dar gua sha este și mai eficient în acest sens. Acest lucru se datorează faptului că tehnica duce lucrurile cu un pas mai departe, acționând ca un masaj facial de eliberare, slăbirea țesutului fibros de sub piele și relaxarea mușchilor faciali.

Instrumentul gua sha nu numai că vă oferă mai multă flexibilitate în ceea ce privește cantitatea de presiune pe care o puteți aplica, ci și marginile sale se conturează mai bine pe față, astfel încât să puteți acoperi mai mult teren: Forma largă de sucitor a rolei de jad nu poate intră în zonele specifice necesare pentru a permite un adevărat drenaj și desumflare a feței.

Care sunt potențialele beneficii pentru piele ale unui masaj facial gua sha?

1. Relaxați tensiunea facială

Se crede că alunecarea pe măsură ce glisați instrumentul gua sha peste piele „ajută la spargerea aderențelor dintre țesutul conjunctiv al mușchilor și piele și ajută la ameliorarea tensiunii musculare. Dacă aveți o tendință de a menține tensiunea în sprâncene sau maxilar atunci când ești stresat, natura relaxantă a gua sha poate ajuta la prevenirea viitoarelor riduri (împreună cu durerile de cap și durerile de maxilar) să se instaleze în aceste zone.

2. Reduce umflarea

Sistemul limfatic este chiar propriul corp. Este o parte a sistemului imunitar, care ajută la distribuirea nutrienților buni și a celulelor albe din sânge (luptătorii infecțiilor) în întregul corp, eliminând totodată deșeurile precum bacteriile, proteinele și excesul de apă prin lichidul limfatic.

Orice lucru care stimulează fluxul sanguin și oxigenul către piele poate ajuta la producția de colagen.

Deoarece sistemul limfatic nu are o pompă încorporată , așa cum o are sistemul circulator, se bazează pe mișcarea mușchilor, respirația și gravitația pentru a transporta aceste fluide dintr-o zonă a corpului în alta pentru a fi filtrate. Pe măsură ce îmbătrânești, acest sistem de filtrare poate fi compromis de lucruri precum lipsa somnului, modificări hormonale, hipertensiune arterială și probleme ale pielii precum acnee , eczeme și alergii și poate lăsa tenul să arate puțin umflat.

Mișcările direcționale de măturare ale instrumentului gua sha, combinate cu presiunea utilizată pe măsură ce instrumentul este apăsat pe piele, pot acționa ca pompa lipsă necesară pentru a îmbunătăți drenajul limfatic, reducând pielea umflată și pungile de sub ochi în acest proces.

3. Îmbunătățește aspectul pielii

Deoarece drenajul și circulația limfatică îmbunătățite înseamnă mai puține deșeuri care atârnă sub suprafață, gua sha s-ar putea traduce, de asemenea, într-un ten mai clar și mai luminos. În plus, stimularea mușchilor cu acest tip de tehnică ajută la aducerea de oxigen în acea zonă. Orice lucru care stimulează fluxul sanguin și oxigenul către piele poate ajuta la producția de colagen. Acest lucru ar putea fi de ajutor pentru a minimiza liniile fine și ridurile, pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii și, poate, pentru a reduce erupțiile și hiperpigmentarea.

4. Creșteți eficacitatea produselor de îngrijire a pielii

Gua sha poate îmbunătăți absorbția cremelor , a serurilor și a uleiurilor faciale prin apăsarea uleiului sau a produsului mai adânc în piele, spune dr. Jaliman. Teoretic, oferindu-vă un impuls circulației, poate da un impuls și eficacității produselor de îngrijire a pielii.

5. Se simte bine

În esență, gua sha este o tehnică de masaj. Masajul poate fi bun pentru a ajuta la relaxarea mușchilor gâtului și a feței, îmbunătățind în același timp circulația. De-a lungul timpului, practica masajului feței ca parte a rutinei de noapte a pielii ar putea avea efecte pozitive asupra aspectului și simțului feței.

Gua Sha este sigur?

Studiile asupra body gua sha sugerează că tehnica poate îmbunătăți considerabil circulația, așa că este de înțeles că facial gua sha, deși este o tehnică mult mai blândă, ar avea ca rezultat beneficii similare pentru piele. „Orice îți îmbunătățește circulația este benefic pentru piele. Și pentru că faciala gua sha este o tehnică sigură atunci când este făcută corect, nu există niciun motiv să nu-i dai un vârtej.