Vin sărbătorile! Cât de benefică este de fapt slănina pentru organism?

Conform cercetărilor actuale, slănina de porc prezintă numeroase beneficii pentru organism şi este ideal să fie consumată în cantitati moderate, dar regulate.

S-a dovedit că slănina ajută la îmbunătățirea activității sistemului imunitar. Specialiştii în domeniu afirmă că datorită acidului arahidonic, aceasta încurajează scăderea colesterolului şi este indispensabilă pentru protecţia organismului. Mai mult decât atât, cantităţile mici de grăsime sunt aur pentru inimă şi pentru cele mai importante vase de sânge.

O persoană care consumă grăsime are un ritm cardiac regulat, un muşchi al inimii mai puternic şi o circulţie uşoară a sângelui. De asemenea, slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică şi este un bun remediu pentru artroze.

Tratează mahmureala

Slănina încetineşte şi intoxicarea alcoolică, prin învăluirea pereţilor stomacului cu grăsime şi formarea pansamentului gastric, care previne absorbţia rapidă de alcool din stomac.

Tratează durerile de articulaţii

Pentru a scăpa de durerile de articulaţii, se recomandă masarea articulaţiilor bolnave cu untură topită sau cu slănină veche, tocată prin maşina de carne, la care se adaugă o lingură de miere de albine. Deasupra se pune folie de plastic sau hârtie de pergament, se înveleşte cu un fular şi se lasă să acţioneze peste noapte.

Slănina de porc, recomandată de medicii nutriționiști

Recent, s-au făcut noi dezvăluiri despre mâncărurile preferate de români în sezonul rece: slănina și ceafa de porc. Aceasta a explicat că mâncarea nu trebuie să fie excesiv lipsită de grăsimi pentru a fi sănătoasă.

Cum slănina de porc afectează ficatul

A fost explicat care este impactul slăninii de porc asupra ficatului. Contrar așteptărilor, efectele nu sunt așa nocive. Sunculițele aduc un aport mediu de colesterol, însă ele stimulează secreția de colesterol în propriul ficat, așadar moderația este cheia.