Moduri naturale de a-ți curăța plămânii.

În ultimii ani, remediile naturale și dietele de „detoxifiere” au câștigat popularitate ca modalitate rapidă și modalitatea de eliminare a toxinelor din organism. În timp ce sunt comercializate pentru a ajuta la greutatea pestei, pierde la nivel de digestie sau la nivel de energie noaptea, altele pretind că inversează anii de deteriorare a organelor, cum ar fi plăcuți.

Cu o căutare rapidă pe internet, puteți găsi nenumărate produse care se presupune că vă curăță plămânii în câteva zile sau mai puțin. O varietate de pastile, vitamine, ceaiuri, uleiuri, inhalatoare de sare și măști sunt doar câteva tipuri de articole comercializate ca un remediu pentru afectarea plămânilor, cum ar fi cea cauzată de fumat. Dar chiar funcționează aceste produse?

Când vine vorba de sănătate plămânilor, cea mai bună regulă de urmat este: nu sigură în soluțiile rapide.

În timp ce remedii de detoxifiere prin un concept grozav, din păcate, multe afirmații făcute de companiile care îngrijesc vânzările de tratamente periculoase și nedovedite sunt exagerate și pot fi chiar dăunătoare, în special produsele care pot fi inhalate.

Există unele produse aerosolizate (sau vaporizatoare) care conțin „uleiuri esențiale” care sunt promovate ca fiind sănătoase, dar inhalarea oricărui tip de ulei sau alte [uleiuri] lipidice poate fi periculoasă.

Sa demonstrat că unele ingrediente comune din curățările pe bază de suplimente au rezultate pozitive, cum ar fi vitamina D, care joacă un rol important în stimularea răspunsurilor sistemului imunitar și a ajutorului la reducerea inflamației căilor respiratorii. Dar majoritatea acestor produse de detoxifiere nu sunt aprobate de FDA și nu au date științifice adecvate pentru a recomanda utilizarea de rutină a remediilor naturale pentru prevenirea.

Cum să vă „curățați” plămânii în siguranță?

Iată vestea bună: există o modalitate de a vă îmbunătăți sănătatea plămânilor fără pastile și amestecuri. Plămânii sunt organe care se autocurăță, care vor începe să se vindece singuri odată ce nu mai sunt expuși la poluanți. Cea mai bună modalitate de a vă asigura că plămânii sunt sănătoși este prin evitarea toxinelor dăunătoare, cum ar fi fumul de țigară și poluarea aerului, precum și să faceți exerciții regulate și să mâncați bine.

Iată câteva sfaturi de urmat pentru o sănătate optimă a plămânilor:

  • Renunțarea la fumat este cel mai eficient lucru pe care îl puteți face pentru a minimiza și vindeca afectarea plămânilor. Indiferent dacă fumezi de trei zile sau de 30 de ani, renunțarea este primul pas către plămâni mai sănătoși.
  • Ajustarea dietei vă poate ajuta, de asemenea, să vă beneficieze de sănătatea plămânilor, mai ales dacă trăiți cu o boală cronică. Adăugarea de alimente bogate în antioxidanți și o dietă cu o varietate de vitamine și nutrienți vă va menține mintea și corpul sănătoși.
  • Exercițiile fizice regulate fac parte dintr-un stil de viață sănătos, chiar dacă aveți o boală pulmonară cronică. Cantitatea și tipul potrivit de activitate au multe beneficii, inclusiv restaurarea naturală și sănătoasă a plămânilor. Asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră înainte de a modifica rutina de exerciții.
  • Calitatea aerului pe care îl respirăm este un factor uriaș în sănătatea plămânilor noștri. Pentru a vă menține plămânii sănătoși, este important să fiți conștienți de poluanții nocivi și să îi evitați, dacă este posibil.
  • Aerul din interior este, de asemenea, important de păstrat curat. Aspirați des și investiți într-un aspirator de bună calitate. Utilizați produse de curățare naturale, produse fără parfum și evitați spray-urile cu aerosoli.