Beneficii și utilizări ale chlorellei (și când poate fi periculoasă)

Chlorella este un tip de alge care crește în apă dulce. Întreaga plantă este folosită pentru a face suplimente nutritive și medicamente.

Cea mai mare parte a chlorellei care este disponibilă în SUA este cultivată în Japonia sau Taiwan. Este procesat și transformat în tablete și extracte lichide. Aceste extracte conțin „factor de creștere chlorella”, care este descris ca un extract de chlorella solubil în apă, care conține substanțe chimice, inclusiv aminoacizi, peptide, proteine, vitamine, zaharuri și acizi nucleici.

Fiți conștienți de faptul că produsele cu chlorella pot varia semnificativ în funcție de modul în care „recolta” folosită pentru a le produce a fost cultivată, recoltată și procesată. Anchetatorii au descoperit că preparatul uscat de chlorella poate conține de la 7% până la 88% proteine, 6% până la 38% carbohidrați și 7% până la 75% grăsimi.

Ca medicament, chlorella este utilizată pentru prevenirea cancerului, reducerea efectelor secundare ale tratamentului cu radiații, stimularea sistemului imunitar, îmbunătățirea răspunsului la vaccinul antigripal, creșterea numărului de globule albe (în special la persoanele cu infecție HIV sau cancer), prevenirea răcelilor, protejarea organismului împotriva metalelor toxice precum plumbul și mercurul și încetinirea procesului de îmbătrânire.

Utilizările sugerate de Chlorella includ pentru prevenirea cancerului , hiperlipidemie , detoxifiere cu medicamente/ toxine , fibromialgie , reducerea efectelor secundare ale tratamentului cu radiații , stimularea sistemului imunitar , îmbunătățirea răspunsului la vaccinul antigripal , prevenirea răcelilor, protejarea organismului împotriva metalelor toxice și încetinirea procesului de îmbătrânire .

Fibromialgia: Cercetările clinice preliminare arată îmbunătățiri subiective ale simptomelor generale cu utilizarea chlorellei. Sunt necesare mai multe studii.

Gliom : cercetările timpurii sugerează o toleranță crescută la chimioterapie / radiații cu utilizarea chlorellei, posibil prin îmbunătățirea sistemului imunitar. Sunt necesare mai multe studii.

Chlorella este disponibilă sub următoarele nume de marcă: China chlorella, alge verzi, kyochlorella și granule de chlorella solară.

Chlorella este, de asemenea, utilizată pentru a trata boala Parkinson, precum și efectele secundare cauzate de medicamente (de exemplu, simptome extrapiramidale induse de medicamente), substanțe chimice și alte afecțiuni medicale. În aceste cazuri, acest medicament poate ajuta la îmbunătățirea amplitudinii de mișcare și a capacității de a face mișcare . Pentru tratamentul acestor afecțiuni, se crede că chlorella funcționează prin restabilirea echilibrului substanțelor chimice naturale (neurotransmițători) din creier.

CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE ASOCIATE CU UTILIZAREA CHLORELLEI?

Efectele secundare ale chlorellei includ:

  • Reacții alergice, inclusiv astm și alte probleme de respirație
  • Sensibilitatea pielii la lumina soarelui ( fotosensibilitate )
  • Diaree
  • Greaţă
  • Gaze ( flatulență )
  • Colorarea verde a scaunelor
  • Crampe de stomac (mai ales în prima săptămână de utilizare)