Drenajul limfatic acasă.

Sistemul limfatic este situat foarte superficial – aproape imediat sub piele. Și de aceea tratamentul este adesea extrem de blând. Tehnica constă într-o combinație de mișcări mici și blânde și o acțiune de „pompare” puțin mai profundă, utilizată peste părțile principale ale sistemului limfatic, cum ar fi gâtul, axilele, pieptul, abdomenul și picioarele. Presiunea moderată până la adâncă ar ajunge de fapt să ocolească sistemul limfatic.

Unul dintre principalele avantaje ale masajului este reducerea umflăturii și umflarea generală, potrivit experților. Acest lucru se datorează în parte faptului că tratamentul ajută la eliminarea excesului de lichid din față sau corp, explică Lazo, care adaugă că este și motivul pentru care este posibil să fie nevoie să urinați destul de mult după ședință.

Drenajul limfatic vă poate ajuta, de asemenea, să vă întărească sistemul imunitar, deoarece mișcarea lichidului limfatic prin corp ajută la eliminarea agenților patogeni pe care îi colectează pe parcurs, precum și la distribuirea globulelor albe care luptă împotriva infecțiilor. Și în timp ce sistemul tău limfatic poate face acest lucru singur, se crede că, manipulând manual nodulii, poți accelera procesul. Si în cazul altor masaje, un tratament de drenaj limfatic ar putea ajuta la reducerea stresului și a anxietății; majoritatea oamenilor se simt foarte intineriti si relaxati dupa un masaj de drenaj limfatic. Somnul îmbunătățit, pielea strălucitoare și un aspect mai conturat (din cauza retenției de lichide diminuate) sunt, de asemenea, toate pe lista potențialilor profesioniști ai tratamentului.

Cum poți imita un masaj de drenaj limfatic acasă

Încercați periajul uscat

Periajul uscat este o tehnică străveche care este uimitoare pentru drenajul limfatic. În timp ce un masaj profesional de drenaj limfatic va avea rezultate mai profunde, aceasta este o modalitate mult mai ușoară și mai accesibilă de a obține cel puțin unele dintre beneficiile similare (promovarea fluxului de lichid, de-umflarea etc.) .

Alegeți o perie uscată din fibre naturale, cu mâner lung, care vă va face să ajungeți ușor în toate zonele corpului. Conform numelui, ar trebui să folosiți întotdeauna o perie uscată pe pielea uscată, în mod ideal înainte de a face duș. Începe de la picioare și mișcă-te în sus, cu mișcări largi, circulare, în sensul acelor de ceasornic. Periați-vă picioarele și secțiunea mediană, apoi terminați cu brațele, în sus spre axilă (și asigurându-vă că ajungeți pe toate părțile). În mod ideal, ținește aproximativ cinci până la 10 perieri pe zonă; Întregul proces ar trebui să dureze aproximativ trei până la cinci minute.

Beneficiul suplimentar? Periajul uscat nu numai că pune în mișcare sistemul limfatic și ajută la eliminarea excesului de lichide, dar este și o metodă excelentă de exfoliere. (De aceea, este o idee bună să speli toată pielea moartă.) Periajul uscat obișnuit poate chiar ajuta la minimizarea aspectului celulitei, prin eliminarea excesului de lichid și reducerea umflăturii care face pielea să pară mai umflată și gropițele mai proeminente. În mod ideal, periajul uscat de cel puțin două până la trei ori pe săptămână este suficient pentru a beneficia de toate aceste beneficii. Totuși, atâta timp cât nu aveți niciun tip de afecțiune iritantă a pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, puteți chiar să uscați peria zilnică, care adaugă că este un excelent plus pentru rutina zilnică de autoîngrijire.

Utilizați un instrument Gua Sha

Gua sha se traduce literalmente prin „staza de răzuire”, atunci când este făcută pe față, nu numai că ajută la drenajul limfatic, ci poate ajuta și la îmbunătățirea absorbției produsului și are un efect de lifting. Spălați-vă fața și aplicați serul sau uleiul facial preferat; cu siguranță aveți nevoie de un anumit tip de lubrifiere pentru a vă asigura că nu ajungeți să trageți sau să deteriorați pielea. Pe măsură ce glisați instrumentul pe piele, amintiți-vă că mai puțin înseamnă mai mult. Chiar nu trebuie să aplici deloc presiune, care spune că această atingere ușoară este tot ce ai nevoie, deoarece pielea de pe față este mai subțire decât cea de pe corp.