Condimente în cafea? Află cum acestea iti pot îmbunătăți sănătatea.

Una dintre cele mai ușoare moduri de a obține mai multe beneficii atunci când bei cafea este să-i adaugi niște condimente, adăugarea de condimente la cafea nu numai că va crește nutrienții, ci funcționează în creșterea dispoziției, a energiei, a vă proteja inima și a îmbunătăți funcția creierului. .

O ceașcă de cafea dimineața nu numai că te va face activ, dar și nivelul de vitamine, iar cercetările au arătat că adăugarea unui condiment sănătos la cafeaua neagră poate dubla antioxidanții și beneficiile nutritive.

1. Scorțișoară

Scorțișoara este o modalitate naturală de a adăuga aromă cafelei fără a adăuga câteva calorii în plus, va modifica gustul cafelei, oferindu-vă o aromă sezonieră, oferind și o doză puternică de antioxidanți, acest condiment se amestecă bine cu cafeaua și este o alegere excelentă. dacă vă place cafeaua cu un plus de gust.

Scorțișoara poate ajuta la menținerea nivelului de zahăr stabil  cu condiția să nu se adauge zahăr în plus și aceasta poate fi o băutură cu adevărat încântătoare și sănătoasă pentru tine.

Scorțișoara este o sursă excelentă de antioxidanți și este, de asemenea, plină de calciu, mangan și fier, acest lucru poate ajuta la adăugarea protecției inimii, vă poate ajuta să vă întăriți sistemul imunitar și poate reduce riscul de cancer.

Servire:  amestecați ½ linguriță de scorțișoară în ceașca de cafea sau preparați cafeaua cu 1 linguriță de scorțișoară amestecată direct în zaț.

2. Extract de vanilie

Extractul de vanilie oferă cafelei tale un gust puternic delicios, care este perfect dacă îți place să-ți îndulci cafeaua, acesta este o modalitate sănătoasă de a-ți savura cafeaua fără a adăuga zahăr și creme procesate.

Extractul de vanilie este bogat în antioxidanți și este clasificat ca un superaliment pentru creier pentru a crește performanța mentală, starea de spirit și sănătatea generală a creierului, de asemenea, poate ajuta la reducerea efectelor din nou și la promovarea pielii mai sănătoase și vibrante.

Servire:  Adăugați câteva picături de extract de vanilie în cafeaua neagră sau în vasul de cafea și bucurați-vă de aroma și aroma generală sau, dacă doriți un gust mai puternic de vanilie, încercați să răzuiți pastaia de vanilie în boabele de cafea pentru a face gustul cafelei. ca vanilia.

3. Ghimbir

Ghimbirul este un condiment puternic antiinflamator de care să te bucuri în cafeaua ta, combinația dintre cafea și ghimbir creează un duo puternic de luptă împotriva radicalilor liberi și acesta este surprinzător de dulce, cu o aromă netedă și ușor condimentat și, adăugându-l la micul dejun de dimineață, poate ajuta la scaderea colesterolului si, de asemenea, imbunatateste digestia.

Porții:  Adăugați până la 1 lingură de pudră de ghimbir direct în cafea sau câteva felii proaspete de rădăcină de ghimbir, răzuiți-o fin folosind un Microplane.

4. Curcuma

Dacă doriți un condiment mai cald în cafea,  turmericul este puterea antioxidanților  și unul dintre cele mai populare condimente folosite în cafea, conține proprietăți antiinflamatorii care ajută digestia și susțin detoxifierea ficatului.

Turmericul are un gust minunat de pământ picant pe care nu poți să nu-l iubești dacă îți place un strat suplimentar și adâncime adăugată cafelei tale.

Servire:  Se amestecă câteva lingurițe de pudră de turmeric în cafea și aceasta poate fi asociată cu alte condimente în cafea, dar în cantitate mică, astfel încât gustul să nu devină copleșitor.

5. Cardamom

Acesta este un condiment grozav sănătos cu care să vă bucurați de cafea, acesta este folosit în mod obișnuit în Orientul Mijlociu, este cunoscut pentru aroma intensă, este exotic la gust și destul de asemănător cu ghimbirul, acest condiment este cu adevărat sănătos cu cafea și îi oferă un gust unic atunci când este folosit corect.

Acest condiment ajută la scăderea tensiunii arteriale și alte beneficii minunate pentru sănătate, deoarece este încărcat cu minerale și fibre esențiale .

Servire:  Presărați un vârf sau două de cardamom într-o cafea proaspăt preparată sau puteți adăuga toată sămânța de cardamom la boabele de cafea și amestecați împreună pentru o aromă mai puternică.

6. Piper Cayenne

Dacă sunteți în căutarea unui condiment care să vă dea entuziasm și să vă înceapă cu adevărat dimineața și să vă faceți să vă simțiți activ toată ziua, ardeiul de cayenne ar putea fi ceea ce vă doriți, dar acesta ar trebui să fie luat cu grijă și în cantități mici dacă nu sunteți obișnuit.

Ardeiul Cayenne din infuzia de dimineață vă poate trezi papilele gustative și vă poate oferi nutrienții de care aveți nevoie pentru a rămâne activ toată ziua.

Servire:  Adăugați un strop sau două de piper cayenne în cafea și savurați cu zahăr și lapte sau îl puteți amesteca cu boabele de cafea pentru a vă asigura că nu este copleșitor.

7. Rozmarin

Rozmarinul este unul dintre condimentele pe care nu le poți ignora atunci când vine vorba de cafea sănătoasă, aceasta oferă cafelei tale o aromă dulce și gustoasă și nu există o modalitate greșită sau corectă de a adăuga rozmarin la cafea.

Rozmarinul este o sursă bogată de antioxidanți care întărește sistemul imunitar și compuși antiinflamatori și alte beneficii pentru sănătate, acesta este un condiment foarte recomandat pentru cafele cu tonuri naturale de pământ sau picante.

Servire:  Combinați zațul de cafea și crenguțele de rozmarin pentru a fi amestecate sau pregătiți în funcție de aparatul de cafea pe care îl utilizați, deoarece nu există o modalitate greșită sau corectă de a face cafea cu rozmarin.