Dietă pentru psoriazis.

Nu există nicio dietă care să vindece boala psoriazică , dar există multe moduri prin care consumul de alimente sănătoase poate reduce severitatea simptomelor și poate juca un rol în scăderea probabilității de a dezvolta comorbidități. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe orice dietă.

Mai multe diete, alimente și ingrediente s-au dovedit promițătoare în capacitatea lor de a reduce sau de a preveni inflamația în organism. Alegerea alimentară sănătoasă poate juca un rol în a vă ajuta să vă gestionați psoriazisul sau artrita psoriazică .

Ghid de alimentație sănătoasă

Descoperiți pașii pe care îi puteți lua pentru ca alimentația sănătoasă să facă parte din planul dumneavoastră de gestionare a bolii psoriazice.

În condițiile în care dietele fără gluten primesc din ce în ce mai multă atenție în aceste zile, s-ar putea să vă întrebați dacă a face fără gluten ar ajuta la reducerea simptomelor de psoriazis .

Juriul încă încearcă să elimine glutenul – o proteină complexă care se găsește în grâu, orz și secară. Într-un număr mic de cazuri, eliminarea glutenului poate duce la îmbunătățiri. Cu toate acestea, respectarea unei diete fără gluten, care este foarte restrictivă, este un angajament major. Nu este un pas pe care ar trebui să-l faci inutil.

Ar trebui să discutați despre modificările dietetice, cum ar fi urma unei diete fără gluten, cu medicul dumneavoastră înainte de a face orice ajustări ale dietei.

Odată cu o creștere dramatică a diagnosticului de boala celiacă și intoleranță la gluten în ultimii ani, magazinele principale, lanțurile de restaurante și brutării introduc din ce în ce mai multe produse fără gluten.

Urmând o dietă fără gluten, trebuie să fii educat cu privire la toate sursele ascunse de gluten, precum și educarea celor dragi. Pentru a evita tot glutenul, trebuie să citiți cu atenție etichetele (și regulat, deoarece producătorii pot schimba ingredientele fără notificare). Trebuie să evitați nu numai grâul, ci și derivatele sale: durum, graham, kamut, gris și speltă. Același lucru este valabil și cu derivatele din orz: aromă de malț și oțet de malț, precum și secară, MSG și sos de soia. Amintiți-vă, doar pentru că un aliment este etichetat fără grâu, nu înseamnă că este fără gluten.

Unii producători adaugă zahăr, grăsimi saturate și conservanți la ofertele lor fără gluten pentru a le face să aibă un gust mai bun, dar adaugă și calorii. Doar pentru că o dietă nu conține gluten, nu înseamnă că nu are calorii. Mai trebuie să aplici principiile unei alimentații echilibrate.

Pe de altă parte, spune Jerry Bagel, MD, director al Centrului de Tratare a Psoriazisului din New Jersey Central din East Windsor și membru al consiliului medical al Fundației Naționale pentru Psoriazis, dacă pielea cuiva se îmbunătățește ca urmare a unei diete fără gluten, este probabil că sistemul digestiv al pacientului se îmbunătățește și absoarbe mai mulți nutrienți.

Dietele fără gluten vă permit să mâncați în continuare toate fructele și legumele proaspete, care ar trebui să facă parte din dieta dumneavoastră sănătoasă. Carnea de vită, puiul, peștele, mielul, carnea de porc și produsele lactate sunt, de asemenea, în mod natural fără gluten. Din nou, asigurați-vă că aveți grijă de aditivi.