Cum să împiedicați stresul de la locul de muncă să vă domine viața?

  1. Ia o pauză de lucru.

Corpul uman nu este programat să stea prea mult timp într-un singur loc.După fiecare ora de muncă încearcă să te opreșți 5 minute și să ieși din birou, să bei apă, să te plimbi prin birou, să ieși pe terasă, să discuți un coleg.

  1. Meditează

Încercați zilnic o practică de meditație și atenție pentru 5-10 minute. Puteți medita la liniște; scanarea corpului sau urmați o meditație ghidată. Acest lucru menține accentul pe „momentul prezent” și, prin urmare, reduce foarte mult stresul.

  1. Gestionează bine timpul

Oprește-te din multi-tasking, care presupune de fapt “multi-gândit”, analizează care sunt prioritățile, ia-le pe rând și menține-ți atenția pe o singură activitate până este finalizată.

  1. Fă sport

Plimbă-te, aleargă, înoată, mergi cu bicicleta sau fă yoga – astfel de activităţi te pot ajuta enorm, deoarece mişcarea fizică ajută la eliberarea endorfinelor – celulele care ne fac mai fericiţi sau ne induc într-o stare de spirit mai bună.

  1. Păstrează o atitudine pozitivă față de locul de muncă

Reamintește-ți aspectele care îți plac în activitatea ta, motivațiile pentru care ai ales-o, beneficiile pe care le obții făcând ceea ce faci. Premiază-te la finalul îndeplinirii unei sarcini sau la atingerea unui obiectiv cu un moment de relaxare.

  1. Făți prieteni la locul de muncă

În felul acesta vei avea în jurul tău persoane cu care poți discuta atunci când ai nevoie de o pauză sau când ai nevoie să iei o decizie mai dificilă.

  1. Folosiți difuzoare aromatice

Ele sporesc starea de spirit și elimină stresul. Aromaterapia stimulează sistemul limbic al creierului care controlează emoțiile și memoria.