Mâncăruri ușoare și sănătoase pentru mic dejun, prânz și cină.

Planificarea meselor poate fi de mare ajutor atunci când încercați să mâncați sănătos. Iată o listă de dejunuri, prânzuri și cine simple și sănătoase pe care le poți pregăti foarte rapid.

Mic dejun – Toast cu avocado (mult avocado)

Pâinea prăjită cu avocado poate fi un mic dejun hrănitor, deoarece avocado este o sursă bună de grăsimi sănătoase și este foarte sățios. Începeți cu o felie prăjită de pâine 100% din cereale integrale, secară sau cu aluat. Într-un castron mic, zdrobiți jumătate dintr-un avocado cu niște suc de lămâie sau lămâie. Răspândiți această pastă rezultată peste pâinea prăjită. Acoperiți cu brânză mărunțită, nuci tocate, semințe, verdeață sau roșii cherry.

Prânz – Salată de paste italiene

Salata de paste este o masă echilibrată și hrănitoare. Se servește rece și se păstrează bine în frigider. Adăugați cubulețe de pui, brânză mozzarella sau fasole albă pentru niște proteine și folosiți paste 100% din grâu integral pentru un plus de fibre. Uleiul de măsline din dressing este, de asemenea, încărcat cu grăsimi mononesaturate sănătoase pentru inimă.

Cină – Piept de pui caprese

Pentru o masă delicioasă care este gata în 30 de minute, încercați pieptul de pui făcut cu ingrediente pentru salată caprese – roșii, mozzarella și busuioc. Această rețetă include instrucțiuni pentru prepararea lor într-o singură tigaie. Faceți niște paste în timp ce se gătesc și veți avea o masă echilibrată în cel mai scurt timp. Puiul oferă proteine de umplere. În plus, roșiile sunt o sursă de licopen, un compus antioxidant care stimulează sănătatea inimii.