Somnul. Sfaturi pentru a vă crea oaza de somn ideală!

Mulți oameni își decorează dormitoarele pentru a apela la simțurile lor atunci când sunt treji. Acest lucru ar putea însemna culori strălucitoare, picturi distractive, multă lumină solară și lumină puternică care vă permite să vă finalizați munca.

Cea mai importantă activitate care are loc în dormitorul tău este însă somnul. Când nu dormi suficient, creierul și corpul tău nu au șansa să se odihnească, să se reîncarce și să efectueze procesele esențiale care te mențin să funcționezi așa cum ar trebui.

Cantitatea de timp pe care o petreci dormind contează, da, dar la fel contează și calitatea acelui somn. Dacă îți petreci 4 din cele 8 ore în pat întorcându-te pe toate părțile s-ar putea să nu te simți foarte odihnit a doua zi.

A face câteva modificări cări vă poate ajuta să creați un mediu de somn mai confortabil. Potrivit experților în somn de la Johns Hopkins, următoarele caracteristici ale dormitorului pot face o mare diferență în calitatea somnului tău:

Temperatura.

Un pat și o cameră mai răcoroasă pot reduce transpirația pe timp de noapte și pot îmbunătăți somnul. Încercați să mențineți termostatul dormitorului setat la

19°C, un grad mai jos sau mai sus în funcție de cum suportați frigul.

Animalele de companie.

Poți să-ți iubești prietenii îmblăniți fără să le iubești agitația pe timp de noapte. Dacă nu reușiți să dormiți bine cu un animal de companie agitat, luați în considerare să-l țineți departe de pat.

Ordine.

Este posibil să nu vezi dezordinea în dormitor în timp ce dormi, dar tot ar putea avea un impact asupra odihnei tale. Pentru un somn mai bun, încercați să faceți ordine și să vă faceți patul în fiecare zi.

Lumina.

Lumina strălucitoare, fifi e că este de la soare sau de la electronice, poate perturba somnul. Închiderea dispozitivelor, folosirea draperiilor opace și folosirea luminilor foarte slabe pe timp de noapte vă poate îmbunătăți odihna.