Beneficiile probioticelor în menopauză.

Simptomele menopauzei determină multe femei să-și viziteze medicul sau un medic. Simptomele pot fi atât de severe încât femeile se tem adesea că suferă de afecțiuni medicale grave. Vom explica ce declanșează aceste simptome și de ce probioticele pot fi potrivite în timpul menopauzei.

Menopauza apare din cauza unei serii complexe de modificări hormonale. Pe măsură ce rezervele de ouă ale unei femei încep să scadă, acestea devin mai rezistente la FSH (hormonul de stimulare a foliculilor); acest lucru determină o creștere a FSH și, în același timp, există o scădere mare a producției de estrogen din ovare. Nivelurile de testosteron și progesteron scad, de asemenea. Estrogenul afectează multe părți ale corpului, inclusiv: sânii, uterul, pielea, oasele și creierul. Din acest motiv, pierderea de estrogen este considerată a fi principalul vinovat din spatele majorității simptomelor menopauzei.

Pentru a stabili dacă menopauza a început, medicii testează de obicei nivelurile de hormon foliculostimulant (FSH) și estrogen și pot testa, de asemenea, funcția tiroidiană, deoarece dereglarea tiroidiană poate provoca simptome precum cele ale menopauzei.

Noi cercetări sugerează că probioticele pot reduce pierderea densității osoase după menopauză
Simptomele menopauzei
Combinația și severitatea simptomelor menopauzei vor fi unice pentru fiecare femeie, dar includ de obicei metroragie (perioade neregulate), menoragie (perioade abundente sau inundații), bufeuri/bufeuri, transpirații/frisoane nocturne, pierderea densității osoase, dureri de cap, xerostomie ( gură uscată), creșterea în greutate/balonare, pierderea libidoului, balonare și dispoziție scăzută. La unele femei, aceste simptome continuă după menopauză și pot fi alăturate de alte simptome, cum ar fi cele asociate cu sindromul genito-urinar al menopauzei (GSM). Aceasta se manifestă prin atrofie vulvo-vaginală (AVV), uscăciune vaginală, mâncărime genitală, frecvența urinară și arsuri și infecții recurente ale tractului urinar.

Multe femei nu au nevoie de sprijin suplimentar, dar medicii pot prescrie o varietate de medicamente prescrise pentru a ajuta la gestionarea simptomelor severe. Tratamentele convenționale includ terapia de substituție hormonală (HRT), care poate ajuta la îmbunătățirea libidoului scăzut, bufeurile și transpirațiile și susține sănătatea oaselor. Cu toate acestea, HRT poate provoca reacții adverse și nu este potrivit pentru toate femeile – pentru unele persoane poate exista un risc crescut de cheaguri de sânge și cancer de sân.

Alte tratamente utilizate frecvent includ spirala Mirena pentru neregulile menstruale; medicamente pentru tensiune arterială pentru bufeuri și transpirații, antidepresive în doză mică pentru starea de spirit scăzută și estrogen topic pentru probleme vaginale.

Datorită riscurilor și efectelor secundare asociate cu aceste medicamente, unele femei preferă să folosească dieta și suplimente naturale pentru a ajuta la gestionarea simptomelor menopauzei. Pentru a afla mai multe despre soluțiile naturale pentru menopauză, citiți acest articol din Laboratorul nostru de învățare a probioticelor : Sfaturi de top pentru o menopauză sănătoasă .

Microbiomul în menopauză
Una dintre cele mai importante considerații într-un protocol natural de sănătate pentru menopauză este sprijinul microbiomului. Toată lumea găzduiește colonii de microorganisme pe tot corpul, dar acestea sunt deosebit de răspândite în mediile calde și umede, cum ar fi intestinul, gura și, la femei, tractul vaginal.

Acum se crede că compoziția microbiotei orale, vaginale și intestinale poate fi reglată și modificată de nivelul de estrogen. Deoarece aceste populații de microorganisme sunt implicate în multiple funcții fiziologice, cum ar fi starea de spirit, homeostazia osoasă, funcția imună, starea de spirit și metabolismul, se crede că relația dintre microbiota intestinală și lipsa de estrogen poate fi responsabilă pentru anumite simptome asociate menopauzei. , cum ar fi uscăciunea gurii, uscăciunea vaginală, creșterea în greutate și scăderea sănătății oaselor.

Importanța microbiomilor noștri naturali pentru o sănătate bună a fost bine stabilită 3 în ultimii ani, dar această relație dintre microbiotă și estrogen sugerează că ar putea fi și mai important pentru femei să mențină aceste populații bacteriene bine susținute pe măsură ce nivelul de estrogen scade. O modalitate de a face acest lucru este să vă asigurați că există o mulțime de alimente fermentate în dietă, cum ar fi kimchi, iaurturi, kombucha și varză murată. De asemenea, este important ca femeile să mănânce alimente naturale din plante, fasole, leguminoase, leguminoase, fructe și legume, deoarece acestea conțin fitoestrogeni care pot ajuta la echilibrul hormonal și la sănătatea oaselor, dar și prebiotice care ajută la hrănirea și susținerea bacteriilor din intestin. Microbiomul intestinal găzduiește cel mai mare număr de microorganisme din organism și poate afecta sănătatea și compoziția altor populații de bacterii din organism.

Dar este posibil să se adopte o abordare mai țintită atunci când se încearcă să susțină microbiomul în timpul și după menopauză, prin utilizarea suplimentelor probiotice care conțin tulpini de culturi vii care au fost cercetate pentru anumite condiții de sănătate.