Suferi de scleroza multiplă. Află ce climă îți este recomandată.

Mulți oameni cu SM experimentează o agravare temporară a simptomelor atunci când vremea este foarte caldă sau umedă sau când fac febră. Aceste modificări temporare pot rezulta chiar și dintr-o ușoară creștere a temperaturii corpului central (un sfert până la o jumătate de grad). O temperatură ridicată afectează și mai mult capacitatea unui nerv demielinizat de a conduce impulsurile electrice.

Activitățile care includ plaja, exercițiile fizice și dușurile sau băile foarte fierbinți pot avea același efect. De exemplu, unii oameni observă că vederea lor devine încețoșată atunci când se supraîncălzi – un fenomen cunoscut sub numele de semnul lui Uhthoff.

De fapt, cu mulți ani în urmă testul „baie fierbinte” a fost folosit pentru a diagnostica scleroza multiplă. O persoană suspectată de SM a fost scufundată într-o cadă fierbinte cu apă, iar apariția sau agravarea simptomelor neurologice a fost luată ca dovadă că persoana avea SM.

Simptomele legate de căldură sunt temporare

Căldura produce în general doar o agravare temporară a simptomelor. Nu provoacă mai multă activitate a bolii (demielinizare sau deteriorarea nervilor înșiși). Simptomele se ameliorează după ce te răcești.

Strategii pentru atenuarea efectelor căldurii

  • Stați într-un mediu cu aer condiționat în perioadele de căldură și umiditate extremă. Dacă este necesar un aparat de aer condiționat pentru a ajuta la minimizarea simptomelor, costul acestui echipament poate fi deductibil de taxe dacă furnizorul dumneavoastră de asistență medicală a scris o rețetă pentru acesta.
  • Utilizați produse răcoritoare, cum ar fi veste, împachetări pentru gât și bandana în timpul exercițiilor sau activităților în aer liber.
  • Purtați haine ușoare, largi, respirabile.
  • Bea lichide reci și mănâncă popsicles.
  • Faceți exerciții într-o piscină răcoroasă (<85 de grade) sau într-un mediu răcoros. Dacă faceți exerciții în aer liber, alegeți momente mai răcoroase ale zilei, de obicei dimineața devreme sau seara.
  • Încercați pre- și post-răcire pentru a reduce efectele de încălzire ale exercițiilor fizice. Intrați într-o cadă cu apă călduță și continuați să adăugați apă rece timp de 20 până la 30 de minute. O baie sau un duș rece poate ajuta, de asemenea, la reducerea temperaturii centrale a corpului după activitate sau expunere la un mediu fierbinte.

Consultați mai jos o listă a furnizorilor de produse de răcire aprobați.

Frigul poate fi, de asemenea, o problemă

Unii oameni cu SM observă că simptomele, în special spasticitatea, se agravează pe vreme rece. În general, se recomandă ca persoanele cu SM care sunt sensibile la temperatură să încerce să evite extremele fie cald, fie frig.

Mișcare pentru un climat optim

Dacă vă gândiți să treceți la un climat „mai bun”, poate doriți să investigați pentru a vedea dacă acest lucru vă ameliorează mai întâi simptomele.