Pasca cu branza si ciocolata
Vă prezentăm o rețetă de paște, pasca cu branză și ciocolată , numită și pasca poloneză.
Ingrediente blat:
- 1 ou
- 100g unt
- 1/2 pahar zahăr
- 1/2 pahar lapte
- 1 pahar făină (1 pahar=cca 250g)
- 2 linguri cacao
- 1plic praf de copt
- 1 lingură extract de vanilie
- 1 praf sare
Ingrediente umplutură brânzaă:
- 1/2 kg de branza
- 100g unt
- 2 oua
- 1 pahar zahar+1 plic zahar vanilat
- 1 pahar faina
- coaja de lamaie
- 50g stafide
Glazură:
- 150 g ciocolată
- 5 linguri de lapte
Mod de preparare:
Pentru pregatirea blatului amestecam usor untul la temperatura camerei cu zaharul, oul, sarea, vanilia si cacaoa. Apoi turnam cate putin lapte, faina si praful de copt . Recomand sa folositi un tel la omogenizarea ingredientelor pentru a obtine un aluat fara cocoloase. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unui chec.
Pentru umplutura amestecam branza de vaci cu zaharul, galbenusurile, faina, coaja de lamaie, untul moale. Cand toate s-au omogenizat adaugam albusurile batute spuma.
Asamblare si copt:
Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitia blatului si o punem la cuptor (preincalzit in prealabil) la 180 de grade Celsius timp de 6-7 minute.
Scoatem tava din cuptor si repejor turnam crema de branza iar apoi ce ne-a mai ramas din compozitia de blat . Introducem iar tava la cuptor pentru inca 40 de minute (verificati cu o scobitoare).
Pasca poloneza se scoate din tava si se lasa la racit.
Cand este rece o glazuram cu ciocolata. Ciocolata impreuna cu laptele le topim la bain marie si apoi aceasta glazura se toarna peste pasca.
Spor la prajiturit!
Sursă de referință: https://prajituricisialtele.ro/