Pasca cu branza si ciocolata

Vă prezentăm o rețetă de paște, pasca cu branză și ciocolată , numită și pasca poloneză.

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 100g unt
  • 1/2  pahar zahăr
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 pahar făină (1 pahar=cca 250g)
  • 2 linguri cacao
  •  1plic praf de copt
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1 praf sare

Ingrediente umplutură brânzaă:

  •  1/2 kg de branza
  • 100g unt
  • 2 oua
  • 1 pahar zahar+1 plic zahar vanilat
  • 1 pahar faina
  • coaja de lamaie
  •  50g stafide

Glazură:

  • 150 g ciocolată
  • 5 linguri de lapte

Mod de preparare:

Pentru pregatirea blatului amestecam usor untul la temperatura camerei cu zaharul, oul, sarea, vanilia si cacaoa.  Apoi turnam cate putin lapte, faina si praful de copt . Recomand sa folositi un tel la omogenizarea ingredientelor pentru a obtine un aluat fara cocoloase. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unui chec.

Pentru umplutura amestecam branza de vaci cu zaharul, galbenusurile, faina, coaja de lamaie, untul moale. Cand toate s-au omogenizat adaugam albusurile batute spuma.

Asamblare si copt:

Intr-o tava rotunda cu fund detasabil (diametru 24cm) tapetata cu hartie de copt turnam 3/4 din compozitia blatului si o punem la cuptor (preincalzit in prealabil) la 180 de grade Celsius timp de 6-7 minute.

Scoatem tava din cuptor si repejor turnam crema de branza iar apoi ce ne-a mai ramas din compozitia de blat . Introducem iar tava la cuptor pentru inca 40 de minute (verificati cu o scobitoare).

Pasca poloneza se scoate din tava si se lasa la racit.

Cand este rece o glazuram cu ciocolata. Ciocolata impreuna cu laptele le topim la bain marie si apoi aceasta glazura se toarna peste pasca.

Spor la prajiturit!

 

Sursă de referință: https://prajituricisialtele.ro/