Vezi care sunt cele mai bune (și cele mai proaste) diete dacă ai diabet!

Încercați să slăbiți în timp ce vă gestionați diabetul? Dacă sunteți supraponderal, scăderea în greutate nu numai că vă poate îmbunătăți nivelul de zahăr din sânge, dar poate reduce tensiunea arterială crescută și riscul de boli de inimă și chiar și cantitatea de medicamente pe care o luați.
 
Dar atunci când luăm în considerare cele mai bune opțiuni pentru persoanele cu diabet, este important să nu căutăm o soluție rapidă. Pentru un succes de durată, concentrați-vă pe o nutriție bună și pe schimbările pe care le puteți angaja pe termen lung.

Ce dieta este potrivita pentru diabet?

Multe diete pretind beneficii pentru sănătate. Dar liniile directoare mai noi pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2 spun că nu există doar „o singură” dietă pentru gestionarea diabetului – că o varietate de stiluri de alimentație pot funcționa. Cum alegi ce este potrivit pentru tine?

Înainte de a vă decide să urmați o anumită dietă, iată câteva sfaturi încercate și adevărate:

  • Mănâncă mai multe legume fără amidon – lucruri precum broccoli, conopida și morcovi. Legume sau salate crude sau fierte – este greu să mănânci prea multe din această grupă de alimente. Mănâncă-le la mese și la gustări.
  • Minimizați zaharurile adăugate și cerealele rafinate . Alegeți cereale și pâine fără adaos de zahăr sau foarte sărace în zahăr adăugat și beți apă ca băutură principală.
  • Alege alimente integrale în locul alimentelor puternic procesate pe cât posibil. Căutați cereale integrale peste cereale rafinate. Evitați sau mâncați mai puțin din amestecuri la cutie, alimente pane și prăjite sau cele cu sosuri și sosuri grele.

Există multe diete pe care le puteți căuta pentru pierderea în greutate. Dar lista noastră evidențiază câteva diete mai bune, două pe care ar trebui să le abordați cu prudență și diete pe care să le evitați cu totul dacă aveți diabet .

Care este cea mai bună dietă pentru persoanele cu diabet?

Dietele bune oferă o nutriție completă:

1.  DASH.  Creată pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale dieta DASH merge cu mult dincolo de asta. Este un plan de nutriție complet și sănătos pentru toată lumea, nu doar dacă aveți diabet. DASH este bogat în fructe, legume și cereale și are un conținut scăzut de grăsimi, zahăr și sodiu.

De exemplu, pe un plan DASH de 1.600 de calorii, în fiecare zi ați mânca:

  • Șase porții de cereale (alegeți cel puțin trei care sunt întregi).
  • Trei până la patru porții de legume.
  • Patru porții de fructe .
  • Două sau trei porții de lactate.
  • Șase sau mai puține porții de carne (în acest caz, o porție este de o uncie). De asemenea, includeți aproximativ trei porții de nuci, semințe și fasole sau linte săptămânal.

2.  Mediterana . Nu neapărat o „dietă”, dieta mediteraneană se bazează pe un stil de alimentație al oamenilor din Grecia, sudul Franței și Italia. Acest mod de a mânca este bogat în legume, nuci și grăsimi sănătoase. De exemplu, vă recomandă să obțineți majoritatea caloriilor din cereale integrale, apoi fructe, legume și fasole și, în sfârșit, produse lactate.

Puteți mânca câteva grăsimi sănătoase, cum ar fi cele din avocado și ulei de măsline în fiecare zi. Mănâncă dulciuri, ouă, carne de pasăre și pește doar de câteva ori pe săptămână, iar carne roșie doar de câteva ori pe lună.

3. Dieta pe bază de plante . Majoritatea planurilor de dietă pe bază de plante elimină sau limitează dramatic carnea. O dietă vegană elimină carnea și lactatele. O  dietă vegetariană  reduce carnea, dar permite alimente precum ouăle și brânza. O dietă flexitariană este în mare parte pe bază de plante, cu unele proteine ​​animale.

4. Dietă sănătoasă pentru inimă, cu conținut scăzut de grăsimi . Această dietă include surse de proteine ​​slabe (inclusiv fasole/linte), cel puțin jumătate din cerealele zilnice provenind din cereale integrale, legume, fructe și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Grăsimea totală este de aproximativ 30% calorii din grăsimi cu grăsimi saturate la 10% sau mai puțin.

Diete utilizate cu prudență pentru persoanele cu diabet

„Dietele extreme vă pot pune în pericol, în funcție de medicamentele pentru diabet pe care le luați sau dacă aveți alte probleme medicale în plus față de diabet”, spun specialiștii.

Iată sugestiile ei despre ceea ce trebuie evitat.

1. Diete sărace sau fără carbohidrați. Utilizarea insulinei sau a unei sulfoniluree și evitarea carbohidraților vă poate expune riscului de scădere a zahărului din sânge. Dacă doriți să urmați acest tip de dietă, cu siguranță ar trebui să vă consultați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

„În funcție de cât de scăzute sunt carbohidrații din dietă, medicul dumneavoastră poate ordona
lucrări lunare de laborator pentru a exclude un nivel scăzut de potasiu sau magneziu sau niveluri crescute de lipide sau acid uric”, spune Dunn.

2. Post intermitent, reducere extremă a caloriilor sau sărituri peste mese .  Orice dietă care promovează postul pentru perioade lungi poate cauza scăderea zahărului din sânge. Chiar dacă nu luați medicamente pentru diabet, este important să mențineți modele de alimentație consecvente pentru gestionarea greutății și controlul zahărului din sânge. Fiți conștienți de cât de mult mâncați la un moment dat pentru a evita creșterea glicemiei.

Orice dietă care încurajează un aport caloric foarte scăzut (800 de calorii sau mai puțin pe zi) poate crește și riscul de scădere a zahărului din sânge și poate reduce masa musculară. Această dietă trebuie, de asemenea, supravegheată de un medic.

Dietele nu sunt recomandate dacă aveți diabet

Specialiștii spun să evitați curățările sau pastilele de slăbit fără prescripție medicală neaprobate de FDA. „Atenție la afirmațiile prea bune pentru a fi adevărate referitoare la pastilele și curățările fără prescripție medicală”, spune aceștia. Aceste suplimente alimentare nu sunt aprobate de FDA, așa că nu știi ce primești. Și unele produse chiar vă pot dăuna sănătății sau pot conține ingrediente care pot interacționa cu medicamentele prescrise pentru diabet.

 

Referințe

Home

Home