Top 5 alimente de consumat înainte de a bea alcool!

Înainte de a bea, trebuie să mâncați alimente bogate în proteine, electroliți și alți nutrienți cheie.

Ceea ce mănânci înainte de a bea alcool poate avea un impact imens asupra modului în care te simți la sfârșitul nopții – și a doua zi dimineață.

De fapt, alegerea alimentelor potrivite înainte de a vă răsfăța cu o băutură alcoolică sau două poate ajuta la controlul foametei, la echilibrarea electroliților și la scăderea unora dintre efectele adverse asociate alcoolului.

În schimb, selectarea altor alimente poate duce la balonare, deshidratare, arsuri la stomac și indigestie.

Iată cele mai bune 5 alimente pe care să le mănânci înainte de a consuma alcool.

1. Ouă
Ouăle sunt foarte hrănitoare și sățioase, ambalând 6 grame de proteine per ou.

Consumarea alimentelor bogate în proteine, cum ar fi ouăle, înainte de a bea alcool, poate ajuta la încetinirea golirii stomacului și la întârzierea absorbției alcoolului.

În plus, proteinele sunt cel mai sațios macronutrient, ținându-vă să vă simțiți mai satul pentru mai mult timp, ceea ce vă poate reduce riscul de apariție a consumului alimentar indus de alcool mai târziu în timpul nopții.

Deoarece alcoolul scade inhibițiile și s-a dovedit că crește pofta de mâncare, alegerea unei mese sățioase înainte de o noapte de băut poate fi o modalitate inteligentă de a minimiza pofta mai târziu.

Vă puteți bucura de ouă în multe feluri. Pregătiți-le omletă, fierte tari sau amestecate cu legume alese pentru o omletă hrănitoare, plină de fibre.

2. Ovăz
Ovăzul se dublează ca o sursă excelentă de fibre și proteine, ambele susțin senzația de sațietate și ușurează efectele alcoolului.

De fapt, o porție de 1/2 cană (40 g) de ovăz negătit furnizează aproape 5 g de proteine și 4 g de fibre, plus cantități decente de magneziu, seleniu și fier,

Pe lângă valoarea sa nutrițională stelară, un studiu mai vechi a constatat că ovăzul ar putea beneficia de sănătatea ficatului prin îmbunătățirea funcției hepatice. În studiile pe animale, s-a demonstrat, de asemenea, că protejează împotriva leziunilor hepatice induse de alcool. Pe lângă fulgi de ovăz, ovăzul funcționează bine în produse de patiserie, batoane granola și smoothie-uri. Ele pot fi chiar amestecate și folosite ca bază pentru cruste de pizza, chifle vegetale sau turte plate, care sunt alegeri perfecte pentru gustări înainte de băut.

3. Banane
Ambalate în 4 g de fibre per fruct mare, bananele sunt o gustare excelentă, portabilă, pe care să o aveți la îndemână înainte de a bea, pentru a ajuta la încetinirea absorbției alcoolului în fluxul sanguin.

În plus, sunt bogate în potasiu, ceea ce poate preveni dezechilibrele electrolitice asociate cu consumul de alcool.

Deoarece sunt alcătuite din aproape 75% apă, bananele vă pot ajuta, de asemenea, să vă mențineți hidratat.

Bananele sunt o gustare sănătoasă și convenabilă, toate pe cont propriu, dar pot fi, de asemenea, acoperite cu unt de arahide sau adăugate la smoothie-uri, salate de fructe, fulgi de ovăz sau iaurt pentru un tratament plin de putere.

4. Somon
Somonul este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3, care sunt acizi grași esențiali asociați cu o multitudine de beneficii pentru sănătate.

Unele cercetări pe animale sugerează că acizii grași omega-3 ar putea ajuta la reducerea unora dintre efectele nocive ale alcoolului, inclusiv inflamația la nivelul creierului cauzată de consumul excesiv de alcool.

Somonul este, de asemenea, bogat în proteine, furnizând 22 g în fiecare porție gătită de 3 uncii (oz) sau 85 g, ceea ce poate ajuta la încetinirea absorbției alcoolului.

Una dintre cele mai simple moduri de a prepara somonul este prăjirea acestuia. Puneți somonul într-o tavă de copt cu pielea în jos și asezonați cu sare, piper și condimentele dorite.

Pur și simplu coaceți la 400 ° F (200 ° C) timp de aproximativ 10-15 minute, apoi combinați cu legumele alese și savurați ca o masă sănătoasă.

5. Iaurt grecesc
Oferind un echilibru bun de proteine, grăsimi și carbohidrați, iaurtul grecesc neîndulcit este unul dintre cele mai bune alimente pe care le puteți mânca înainte de o noapte de băut.

Proteinele sunt esențiale în special, deoarece sunt digerate lent și pot minimiza efectele alcoolului asupra corpului, încetinind absorbția acestuia.

De asemenea, vă poate ajuta să vă cumpărați toată noaptea pentru a preveni foamea și pofta alimentată de alcool .

Încercați să completați iaurtul grecesc neîndulcit cu fructe, nuci și semințe pentru o gustare ușoară, sățioasă și delicioasă înainte de a bea.