Bagajul pentru vacanta la mare. Ce ar trebui sa contina si ce e important sa nu uiti acasa

Te pregatesti pentru o vacanta la malul marii si vrei sa te asiguri ca iei cu tine toate lucrurile necesare pentru a avea o experienta confortabila si de neuitat?

Ne-am gandit ca o scurta trecere in revista a obiectelor esentiale atunci cand iti vei petrece o vacanta la malul marii iti va prinde bine, mai ales daca ai in plan sa faci intai de toate o lista, pe care o poti completa si in functie de categoriile si sfaturile regasite mai jos.

Articole vestimentare de pus in bagajul pentru mare si cum sa le selectezi smart 

Intai de toate, e bine sa alegi un troler/bagaj care sa corespunda necesitatilor tale si care sa fie suficient de incapator pentru bagajele de care ai nevoie, in functie de durata concediului tau. Nu uita ca e important sa tii cont intai de toate de numarul zilelor pe care le vei petrece acolo.

Daca ai nevoie de inspiratie in ceea ce priveste alegerea unui troler potrivit, iti recomandam sa arunci o privire si pe articolul: Cum alegi un troler de calitate.

Principalele caracteristici de care sa tii cont

Ulterior, ti-ar fi de ajutor sa alcatuiesti o lista cu necesarul de haine pentru vacanta ta, atat in functie de numarul de zile petrecute la destinatie, cat si in functie de activitatile pe care le vei face acolo:

  • costume de baie/slip/sort – iti recomandam sa iei de la 2 buc in sus, pentru ca vor fi unele dintre cele mai utilizate articole
  • pantaloni scurti/jeans/rochii/fuste/tricouri/camasi – alege materiale naturale, usoare, eventual in culori deschise pentru a nu atrage si mai mult caldura si pentru a te simti intai de toate confortabil
  • hanorac, sacou, jacheta subtire – pune in bagaj si minimum 2 astfel de articole, pentru serile mai racoroase sau zilele cu vant
  • tinute de seara – daca intentionezi sa petreci dupa apus
  • lenjerie intima/sosete(daca vei avea la tine adidasi), sapca, palarie de soare
  • incaltaminte: papuci de plaja, incaltaminte speciala pentru apa, sandale/adidasi
  • accesorii: ochelari de soare, ochelari de apa, prosop de plaja, geanta de plaja

Cosmetice necesare intr-un concediu la mare

Geanta cu cosmetice este mai mult decat indispensabila intr-un concediu la mare, mai ales pentru ca iti vei expune pielea la soare, apa sarata, nisip, dar si pentru ca nu trebuie sa faci abatere de la ritualul de ingrijire de zi cu zi pe care il ai acasa.

Asadar, nu uita intai de toate de crema cu factor de protectie ridicat (o vei gasi si la destinatie, cel mai probabil, insa nu intotdeauna si de la brandul preferat, plus ca preturile vor fi mai mari).

Nu uita si de: crema calmanta aftersun, spray impotriva insectelor, crema hidratanta cu textura usoara, sampon, pasta de dinti si periuta, balsam de buze, deodorant, demachiant si trusa de machiaj in cazul doamnelor.

Alte obiecte esentiale in vacanta ta la mare  

Pe langa haine si cosmetice, bagajul tau ar trebui sa contina si o serie de alte obiecte esentiale sau pe care le consideri importante in confortul tau de zi cu zi.

Incarcatorul de telefon ar trebui sa fie primul pe lista, la aceasta categorie, mai ales ca este unul dintre cele mai uitate acasa obiecte atunci cand vine vorba de pregatirea bagajului de vacanta.

Aparatul foto, alte accesorii pentru plaja, o pelerina de unica folosinta in cazul in care prognoza arata si zile ploioase, dar si alte obiecte pe care avem tendinta sa le uitam usor acasa, precum cele prezentate in articolul: Cele mai comune lucruri pe care uitam sa le punem in bagaj atunci cand plecam in vacanta

Nu in ultimul rand, iti readucem aminte sa pui la loc sigur actele necesare calatoriei tale: pasaport/buletin, vouchere de cazare, asigurari medicale. In mod special daca pleci peste hotare, acestea vor fi esentiale.