Simpozion “Tradiție și modernitate în practica stomatologică”

A devenit o tradiție ca începutul fiecărei veri să fie marcat în lumea stomatologică gălățeană de un simpozion complex, interesant, incitant, organizat de peste 20 de ani de Asociația Medicilor Stomatologi Galați. Tema a fost generoasă, pentru că a face o paralelă între tradițional și modern în stomatologie este fascinant în sensul în care astăzi în foarte multe cabinete se folosește uzual un scaner în locul siliconului de amprentare. În prezent, în stomatologie, mai mult decât în alte specialități medicale, tehnica a implementat imagistică digitală, proiectare și imprimare 3D, materiale inovatoare.
La simpozionul “Tradiție și modernitate în practica stomatologică” au fost invitate sa prezinte conferințe, cadre didactice de prestigiu de la facultățile de stomatologie din București, Galați și Iași. Un curs practic de preparare a dinților și scanare digitală pentru executarea fațetelor dentare a suscitat un mare interes în rândul colegilor noștri. Aici, cererea a fost mult mai mare în raport cu locurile limitate. Am promis colegilor noștri organizarea în viitorul apropiat de noi cursuri practice.
Timp de două zile s-au prezentat opt conferințe din odontoterapie restauratoare, endodonție , parodontologie, protetică, implantologie, estetică dentară. Simpozionul s-a încheiat cu un work shop moderat de profesorul universitar dr. Vasile Burlui. Lucrările s-au desfășurat interactiv iar alături de problematica “tradițional-modern” au fost discutate și situații concrete din cabinet, cazuri deosebite, experiențe terapeutice, dificultăți organizatorice.
Cu toții am plecat cu gândul că o astfel de întâlnire demonstrează încă o dată că interacțiunea fizică, schimbul de idei, socializarea, contează poate mai mult decât toate cursurile online din ultimii doi ani de izolare. Iată că la acest capitol a învins tradiționalul. Și ca să păstreze în amintire acest am oferit invitaților noștri câte un tablou cu imagini surprinse în locuri de referință pentru gălățeni de pictorul Marian Franiuc.

Deschiderea festivă de vineri 16 Iunie a fost marcată de prezenta prof. univ. dr. Aurel Nechita, deputat in Parlamentul României și fost decan al Facultății de Medicina din Galati precum și de actualul decan prof. univ. dr. Madalina Matei.
Domniile lor au salutat participanții la simpozion, medici și profesori, apreciind in același timp calitatea conferințelor prezentate și organizarea manifestării.

Președinte A.M.S Galați Dr. Carmen Mariana Marcu