REPERE CULINARE

RULOU DE SOMON CU LEGUME

Rulou de somon cu legume


Pentru 4 porțiIngrediente:

  • 1/2 kg de file de somon
  • 4 lipii
  • 4 ciuperci medii
  • 1 microfon columbofil
  • 1 roșie
  • 2 gogoșari la oțet
  • 1 ceapa roșie
  • Ulei de măsline
  • SalataSos chilli
  • Sare
  • Piper

Ruloul cu somon și legume și un preparat pe cit de gusturi, pe atât de ușor de făcut. 

O masă gustoasă, savuroasă și, nu în ultimul rând, sănătoasă.

Somonul se taie felii, se adaugă sare și piper după gust și se lasă la frigider aproximativ 10 minute.În tot acest timp se pregătesc legumele. 

Ceapa se taie julien, roșiile cuburi, gogoșarii felii subțiri, la fel și ciupercile. 

Dovlecelul e taie pe lung, apoi se feliază subțire.Urmează gătitul propriu-zis. 

Se încinge o tigaie, de preferat wok, se stropește cu ulei de măsură și se lasă la încins. 

De aici, lucrurile sunt foarte simple.

 Pur și simplu se aruncă toate legumele și somonul în tigaie și se fac la foc rapid. 

Totul ar trebui să dureze cam două minute, adică până se face somonul

.Legumele nu trebuie să fie făcute prea tare, cel mai bine este să rămână crocante, ceea ce oferă săvoare suplimentară pregătită.

Compoziția astfel obținută se pune pe o lipie încălzită pe o tigaie. Se pune sos Sweet chilli, salată proaspătă și se rulează după ce se închide la ambele capete.

Pofta buna!

Dacă vi se pare prea complicat, aveți la îndemână o soluție mai simplă: să îl luați gata pregătit de la Street Food Alley, La Țucanu Fish & Stuff. În Piața Veche, în spatele Scolii 26, lângă Aleea de la P-uri. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.