Bucătăria verde, fără aragaz

Brocoli cu migdale – Raw-vegan

În România prinde timid contur un stil de viaţă bazat pe alimentaţie naturală, neprocesată termic. Această bucătărie se numeşte raw-vegan, iar adepţii ei spun că reprezintă sănătate curată.

Există multe forumuri şi bloguri ce promovează veganismul de tip crud, care înseamnă consum de hrană vie, adică fructe, legume, seminţe, nuci, alune, cereale, alge marine, uleiuri obţinute natural, toate acestea pregătite pe baza unor reţete pe care gurmandul de rând nici nu şi le poate imagina. 

Frumuseţea bucătăriei raw constă în faptul că poţi crea opere de arta în farfurie doar cu ce ai în frigider.

Să luăm un castravete. Îl speli, îl tai şi-l consumi presărat cu puţină sare!

Este cel mai gustos, rapid şi bun mod de consuma castravetele.

De câte ori nu am făcut asta, şi nu gândeam că mănânc raw-vegan.

Dar uneori vrem ceva mai sofisticat în farfurie. 

Este adevarat că acest lucru trebuie făcut cu mult înainte de a vă apuca foamea.

Altfel nu mai aveţi timp de artă ci doar de înfulecat ceva cât mai repede.

Dacă în frigider găsiţi şi un buchet de brocoli, atunci salata este aproape gata.

Frământaţi broccoli crud cu puţin ulei, suc de lămâie şi lăsaţi vreo 30 de minute la rece.

Apoi serviţi cu fulgi de migdale şi ardei gras, toate aşezate pe feliile de de castravete tăiate anterior.

Simplu, sănătos… verde!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.