Supa – o mâncare bună pentru corp și minte

Supele de orice fel sunt mereu o opțiune bună, mai ales pe perioada iernii când temperaturile încep să scad iar un strop de căldură este binevenit.

Sunt multe motive pentru care supa ar trebui să devină o rutină în meniul nostru săptămânal.

Acestea sunt versatile și ușor de preparat, permițând o gamă vastă de combinații și experimente, de la crudități la supe creme și la consistentele supe cu carne.

Dar beneficiile unei supe bune nu se rezumă doar la faptul că este o mâncare economică și ușor de preparat.

În primul rând, supele sunt sățioase și au o valoare nutrițională excelentă.

Supele, în special cele tradiționale, sunt un mod eficient de a ne atinge necesarul zilnic de fibre, vitamine, magneziu, fier și potasiu.

De asemenea, prin intermediul acestora ajungem să consumăm mai multe legume, ceea ce se traduce într-o dietă mai echilibrată care promovează bună funcționare a organismului și buna dispoziție.

În al doilea rând, supele sunt perfecte pentru cei care doresc să slăbească deoarece sunt foarte hrănitoare fără să aibă un conținut caloric prea ridicat.

Comparativ cu persoanele care mănâncă supă măcar o dată pe săptămână, cei care nu fac din supă un obicei au 40% mai multe șanse să se confrunte cu probleme în menținerea unei greutăți optime.

Un alt mare avantaj al consumului de supă, în special pe perioada iernii, este faptul că ne permit să consumăm mai multe fluide.

Chiar dacă suntem tentați să credem că, dacă stăm în casă, la temperaturi confortabile și nu suntem foarte activi, nu pierdem prea multă apă, acest lucru nu este adevărat.

Deshidratarea este unul din pericolele ascunse al anotimpului rece, prin simplul fapt că nu consumăm atâtea lichide cât ar trebui.

În acest sens, supa este o rezolvare ușoară care vine și cu un aport bun de minerale.

Tot ca și un avantaj demn de luat în considerare al consumului de supă este faptul că stimulează sistemul imunitar.

Supa, mai ales cea cu ceapă, usturoi, morcovi și țelină, conține mulți nutrienți care ajută organismul să lupte cu bolile, în special cu infecțiile respiratorii specifice anotimpului rece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.