Moduri naturale de a scădea tensiunea arterială

Tensiunea arterială mare este o problemă serioasă de sănătate care dacă nu este tratată la timp poate crește riscul de boli de inimă și infarct.

Din fericire, există multe modalități prin care putem scădea valorile tensiunii arteriale chiar și fără ajutor medicamentos.

Un prim pas important este activitatea fizică.

Exercițiile și plimbările frecvente mențin inima puternică și promovează buna sa funcționare. 150 de minute de exerciții moderate, cum ar fi mersul, sunt suficiente pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale și chiar și plimbările scurte, de 30 de minute oferă rezultate mulțumitoare.

O altă modalitate bună de a regla tensiunea arterială mare este reducerea consumului de sare. Multe studii au găsit corelații între consumul ridicat de sare și valorile iregulare ale tensiunii arteriale, deșii unele persoane sunt mai sensibile la sodiu decât altele.

Totuși, se merită să tăiați din consumul de sare dacă vă faceți griji în privința tensiunii. Tot la capitolul lucrurilor la care ar trebui să aveți grijă încadrăm și tutunul, alcoolul și cafeaua.

Aceste substanțe cresc considerabil riscul tuturor problemelor circulatorii iar reducerea lor se aliniază cu un stil de viață mai sănătos.

Dacă sodiul este contraindicat în cazul celor cu tensiune mare, consumul de potasiu este chiar recomandat. Acest mineral esențial ajută la procesarea sodiului, reducând astfel presiunea din vasele de sânge.

Alimentele bogate în potasiu includ legumele cu frunze verzi, fasolea, cartofii, bananele, avocado, lactatele, somonul și nucile.

Magneziul este și el un mineral important, unul din rolurile sale fiind relaxarea vaselor de sânge. Deși puține persoane au carență de magneziu, este indicat să încorporați acest mineral în mesele dumneavoastră, consumând cereale integrale, carne de pui și legume.

Un alt aliment recomandat celor cu probleme de tensiune este ciocolata neagră. Aceasta este bogată în flavonoide, niște compuși vegetali cu acțiune vaso-dilatatoare.

Consumul de alimente bogate în calciu este și el încurajat, deoarece s-a observat că persoanele care suferă de carență de calciu tind să aibă și probleme de tensiune.

Lactatele, fasolea, legumele cu frunze verzi, sardinele și tofu sunt surse naturale de calciu care pot fi implementate ușor în dieta dumneavoastră.