Ce este moringa? Super-alimentul contra inflamației.

Este plin de vitamine și minerale.

Multe dintre alimentele sănătoase pe care le consumi au un singur nutrient remarcabil. Gândiți-vă la morcovi și vitamina A, citrice și  vitamina C , nuci și vitamina E.

Frunzele de Moringa ies în evidență ca un  superaliment  , deoarece o cană de frunze mărunțite este considerată o sursă bună de fier, calciu, vitamina C, vitamina B6 și riboflavină și conține cantități notabile de potasiu, vitamina A, vitamina E și magneziu.

De fapt, frunzele sunt mai concentrate în vitamina C decât portocalele. Aceasta înseamnă că moringa poate contribui la orice, de la o vedere mai bună și imunitate la sănătatea oaselor și strălucirea pielii.

Este o sursă de proteine ​​pe bază de plante.

Indiferent dacă sunteți vegetarian sau doar încercați să reduceți consumul de carne, nu este întotdeauna ușor să găsiți proteine ​​convenabile pe bază de plante .

Sigur, există linte și tempeh , dar uneori doriți doar un supliment rapid, fără gătit, pentru a presăra bolurile pentru smoothie sau a adăuga în supă .

Aici intervine moringa. Pulberile obținute din frunzele ei zdrobite sunt pline de proteine ​​- 3 grame de proteine ​​per lingură, de fapt – și au un pas în privința leguminoaselor deoarece conțin toți aminoacizii esențiali , necesari pentru repararea mușchilor, producerea de energie. , și reglarea stării de spirit.

Vă poate ajuta viața sexuală.

Stresul îți poate denatura viața sexuală. Poate reduce nivelul hormonilor, crește cortizolul și scădea dopamina pentru a scădea libidoul .

În studiile pe animale, s-a demonstrat că moringa nu numai că reduce nivelul de cortizol , dar poate crește în mod natural și nivelul de testosteron , un cunoscut susținător al apetitului sexual .

Poate ajuta la echilibrarea hormonilor.

Menopauza poate scăpa hormonii femeilor – și le poate face să se simtă neplăcute, dar moringa poate ajuta.

Un studiu a constatat că femeile aflate în postmenopauză care au luat o combinație de pudră de frunze de moringa și pudră de frunze de amarant  timp de trei luni nu numai că aveau markeri scazuți ai stresului oxidativ, dar aveau și glicemie mai bună și creșterea hemoglobinei. niveluri, ceea ce ar putea însemna hormoni mai echilibrați.

Moringa a fost, de asemenea, legată de îmbunătățirea sănătății tiroidei , care controlează hormonii legați de energie, somn și digestie.

Poate proteja ficatul.

Gândește-te la ficatul tău ca la un detoxifiant al organismului. Filtrează sângele, detoxifică substanțele chimice și metabolizează grăsimea, iar moringa îl poate ajuta să funcționeze mai bine.

În primul rând, moringa conține concentrații mari de polifenoli pentru a inversa oxidarea în ficat, iar cercetările preliminare la animale au arătat că consumul de moringa reduce simptomele fibrozei hepatice și protejează împotriva leziunilor hepatice .

Poate ajuta la combaterea radicalilor liberi.

Radicalii liberi  sunt creați de lucruri precum poluare, alimente prăjite și expunerea la soare. Ele vă dăunează celulelor prin răpirea lor de un electron, provocând stres oxidativ, deteriorare a celulelor și îmbătrânire prematură.

Antidotul: antioxidanți, cum ar fi flavonoidele, polifenolii și acidul ascorbic găsite în moringa . S- a demonstrat că o dietă bogată în antioxidanți previne ridurile premature și, posibil, vă face să trăiți mai mult .

Poate reduce inflamația.

Există un nou luptător împotriva inflamației în oraș. S-a demonstrat că Moringa reduce semnificativ inflamația în celule.

Pe lângă faptul că conține polifenoli și izotiocianați care reduc inflamația, moringa reduce inflamația prin suprimarea enzimelor și proteinelor inflamatorii din organism.