Băuturile care te deshidratează. Ce să nu consumi vara?

Hidratarea este o componentă cheie pentru a te simți bine și a rămâne sănătos.

Există multe băuturi diferite din care puteți alege și vă mențin hidratat pe tot parcursul zilei. Deși apa simplă și veche este o alegere evidentă, unii oameni apelează și la băuturi pentru sport și la apă de cocos pentru a-și menține corpul hidratat.

Alte băuturi pe care mulți dintre noi tind să le consumăm zilnic, precum cafeaua și diverse tipuri de alcool. Deși, unele dintre aceste băuturi ar putea să-ți afecteze hidratarea într-un mod negativ.

Alcoolul.

Alcoolul este un diuretic, care face ca organismul să piardă lichide , făcându-vă să mergeți mai des la baie .

Datorita faptului ca diureticele te fac sa mergi mai mult la baie, oamenii simt ca nu ar trebui sa bea apa in timp ce consuma alcool.  

Cu toate acestea, acesta este exact modul în care vă puteți ajuta corpul să-și recapete hidratarea și să preveniți simptomele mahmurelii după o noapte de băut.

Băuturile cu cofeină pot provoca simptome de deshidratare.

Cafeaua, ceaiul, sifonul și băuturile energizante sunt toate băuturi populare cu cofeină. Toate aceste băuturi pot avea, de asemenea, efecte diuretice ușoare asupra organismului.

Cercetările au arătat că efectele diuretice nu fac organismul să se deshidrateze , cu toate acestea, ele pot provoca alte simptome de deshidratare , cum ar fi dureri de cap și gură uscată.

Cafeaua și ceaiul, împreună cu unele sucuri, pot contribui pozitiv la aportul zilnic de lichide .

Dacă sunteți în căutarea unui strop de cofeină care să îmbunătățească performanța, poate fi cel mai bine să rămâneți doar cu apă. Băuturile bogate în cofeină amestecate cu exerciții de anduranță pot duce la deshidratare și crampe.

Băuturile dulci și dulci pot împiedica organismul să absoarbă apă.

Sucurile de fructe, împreună cu alte băuturi cu un conținut ridicat de zahăr, pot împiedica organismul să absoarbă apa de care are nevoie .

Deși băuturile pentru sport sunt utile datorită sursei lor de electroliți și sodiu, care ajută la refacerea hidratării, sucul de fructe nu are suficient sodiu .

Conținutul de zahăr din băuturile pentru sport și din sucurile de fructe, împreună cu alte băuturi dulci, poate fi diluat cu apă . Acest lucru va face băuturile mai puțin zaharoase și, pe deasupra, mai hidratante.

Băuturile energizante.

La fel ca soda, băuturile energizante includ zahăr, dar dublează și cofeină și alte substanțe chimice care pot ajunge să te deshidrateze pe termen lung.

Băuturile energizante nu numai că pot provoca efecte adverse asupra sănătății, ci pot fi și deshidratante. Aceasta se datorează faptului că băuturile energizante conțin în mod obișnuit cantități mari de cofeină, zahăr și alte substanțe chimice și aditivi.