Ceaiul Bubble – ce spun experții despre el?

În urmă cu câțiva ani, ceaiul cu bule a explodat ca băutură la modă pentru gurmanzii de pe internet de pretutindeni. Mulți au prezentat această băutură de inspirație taiwaneză ca o gustare asemănătoare cu un smoothie sau o ceașcă de cafea .

Nu chiar. La fel ca cafeaua, ingredientele din ceaiul cu bule s-ar putea să nu fie atât de rele de la sine, dar atunci când sunt încărcate cu îndulcitor și aromă artificială, își pierd rapid valoarea nutritivă. Cea mai hrănitoare parte a ceaiului cu bule este ceaiul în sine. Dar ceaiul cu bule nu este o modalitate sănătoasă de a obține beneficiile ceaiului.

Conținut.

Ceaiul cu bule este făcut din ceai, lapte, zahăr și perle de tapioca. Să începem cu acele „bule” sau perle găsite pe fundul băuturii tale, care sunt de fapt bucăți rotunde de tapioca. Sunt făcute din amidon extras din rădăcina de manioc, o legumă cu aromă de nuci care crește în America de Sud. Și după cum se dovedește, acele bile mici conțin carbohidrați cu amidon – și nu tipurile hrănitoare, bogate în fibre, care se găsesc în cerealele integrale.

Gătitul perlelor de tapioca nu face decât să înrăutățească lucrurile. De obicei, sunt gătite în apă fierbinte, împreună cu și mai mult zahăr adăugat, timp de până la trei ore. Până în acel moment, aceste bile ar putea avea aproape 160 de calorii pe ¼ de cană porție.

Efecte.

Pe lângă caloriile mari și lipsa altor valori nutritive, ceaiul cu bule ar putea avea și alte ingrediente.  S-a demonstrat că acești agenți cancerigeni potențiali au și alte efecte adverse asupra sănătății asupra sistemului imunitar, reproductiv, nervos și endocrin. Dar cercetările ulterioare au constatat că compușii chimici găsiți în bilele de tapioca nu erau nici clorurati, nici bifenili – și au fost considerați siguri.

Concluzia:

Ca orice altceva, bucurați-vă de ceaiul cu bule cu moderație. Dacă vă place cu adevărat ceaiul cu bule, nu îl eliminați complet, ci încercați să îl personalizați pentru a reduce caloriile și să îl beți doar ocazional. Se recomandă să alegeți lapte cu conținut scăzut de grăsimi, lapte de cocos neîndulcit sau lapte de migdale, pentru a limita caloriile și grăsimile. Sau ai putea lua în considerare aceste alternative de băuturi mai sănătoase .